Με τους Ολυμπιονίκες

Μετά το πέρας των εργασιών της Δ.Ι.Σ. της 11ης Οκτωβρίου ακολούθησε Τελετή κατά την οποία τιμήθηκαν από τον Μακαριώτατο και την Ιερά Σύνοδο, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, με τον Χρυσό Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου.

Με τους ΟλυμπιονίκεςΟ Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μεταξύ άλλων τόνισε την θεολογική άποψη της Εκκλησίας για τον Αθλητισμό, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτέλεσε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί των Ολυμπιακών Αγώνων… και στην βοήθεια της Εκκλησίας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και κυρίως στην διακονία των Ιερέων στο Ολυμπιακό Χωριό. Επήνεσε τέλος τους αθλητές για την θέληση και την αγωνιστικότητά τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους.

Μετά την παρασημοφόρηση των αθλητών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Παπαδογιαννάκης ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο με ένθερμα και εγκάρδια λόγια είπε μεταξύ άλλων ότι: “Βρήκαμε την Εκκλησία κοντά μας στο Ολυμπιακό Χωριό, δεν αμφιβάλλαμε ποτέ ότι και πάλι και ο Μακαριώτατος και η Εκκλησία θα μας τιμήσουν και ότι η παράκλησή μας είναι να εξονομάση η Εκκλησία προστάτη Άγιο των Αθλητών”

Στη συνέχεια τον Μακαριώτατο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ευχαρίστησε εκ μέρους των τιμηθέντων αθλητών η Ολυμπιονίκης κ. Αθανασία Τζουμελέκα.

Ο Μακαριώτατος συγχαίροντας και προσφωνώντας τους Ολυμπιονίκες τόνισε την σημαντική συμβολή τους ως φωτεινών παραδειγμάτων για την σύγχρονη Ελληνική Νεολαία και ότι είναι πολύ σπουδαίο και σημαντικό να νικά πρώτα κανείς τον εαυτό του και τις αδυναμίες του, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται καταξιωμένη προσωπικότητα και έτσι να εισέρχεται στο στάδιο των αγωνισμάτων ως νικητής με πνεύμα αληθινής άμιλλας.

Μετά το πέρας των εργασιών της Δ.Ι.Σ. της 12ης Οκτωβρίου ακολούθησε παρόμοια Τελετή κατά την οποία τιμήθηκαν οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες και οι Ιερείς που διηκόνησαν στον Ιερό Ναό του Ολυμπιακού Χωριού.

Ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου μεταξύ άλλων είπε:

“Στην περίπτωσή σας φαίνεται καθαρά ότι τα χαρίσματα που έχουν οι άνθρωποι είναι ποικίλα και κανείς πρέπει να αξιοποιή τα δικά του χαρίσματα. Θα ήθελα δε να προσθέσω ότι δεν είσθε άτομα, αλλά πρόσωπα, και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόσωπο έχει αγάπη και ελευθερία, δεν υποτάσσεται στην αναγκαιότητα της φύσης, συνδέεται με την όλη ύπαρξη και όχι με την αρτιότητα του σώματος…”.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής κ. Σπυρίδων Σταυριανόπουλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και την Εκκλησία...

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας κ. Γεώργιος Φουντουλάκης προσέφερε στον Μακαριώτατο αναμνηστικό δώρο...

Στην Συνέχεια τον Μακαριώτατο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ευχαρίστησε εκ μέρους των τιμηθέντων αθλητών ο Παραολυμπιονίκης κ. Κωνσταντίνος Φύκας.

  • Προβολές: 1450

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance