+ Πρεσβύτερος Σταύρος Σταυρόπουλος

Ο Ιερέας π. Σταύρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1922 στην Ελατόβρυση Ναυπακτίας, όπου έζησε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια.

+ Πρεσβύτερος Σταύρος ΣταυρόπουλοςΠαντρεύτηκε το 1948 την Πολυξένη Βασ. Νικολακοπούλου με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Βασιλική και την Αναστασία. Πριν την χειροτονία του παρακολούθησε το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Κορίνθου από το οποίο απεφοίτησε το 1956. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 31-3-1957 και Πρεσβυτέρος την 7-4-1957 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Χριστοφόρο.

Ταυτόχρονα με την χειροτονία του διορίσθηκε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Στρανώμης, Ενορία την οποία υπηρέτησε έως την μετάθεσή του, το 1972, στην Λιμνίτσα. Από εκεί συνταξιοδοτήθηκε λόγω γήρατος τον Ιανουάριο του 1994.

Τον π. Σταύρο τίμησε και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος χειροθετώντας τον Οικονόμο Σταυροφόρο το έτος 1997.

Ο π. Σταύρος εξυπηρετούσε ως Ιερέας μέχρι την τελευταία στιγμή γειτονικές ορεινές Ενορίες, όποτε τον χρειάζονταν, με νεανικό σθένος.

Ο π. Σταύρος προσβλήθηκε από καρκίνο και έφυγε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η κηδεία του έγινε στην Λιμνίτσα την ημέρα του ετησίου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως. Την ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανηφόρισε το μεσημέρι στο χωριό και επέστρεψε αμέσως για την απογευματινή Συνεδρίαση.

Η συγκινητική στιγμή της εξοδίου ακολουθίας ήταν όταν αναγνώστηκε, σύμφωνα με επιθυμία του π. Σταύρου, ιδιόχειρη επιστολή του με την οποία ζητούσε συγγνώμη από όσους στενοχώρησε και συγχωρούσε και ο ίδιος όσους τον στενοχώρησαν.

Αιωνία του η μνήμη.

  • Προβολές: 1310

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance