Ἐπιστολὲς Ἀναγνωστῶν γιὰ τὰ 100 φύλλα τῆς “Ἐκκλησιαστικῆς Παρέμβασης”

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό (100) φύλλων της “Εκκλησιαστικής Παρέμβασης”, ετίμησαν και ευλόγησαν την Εφημερίδα μας, αποστέλλοντας συγχαρητήριες επιστολές, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος.

Τις επιστολές τους, καθώς και ενδεικτικές επιστολές ορισμένων αναγνωστών μας, δημοσιεύουμε στην σελίδα αυτή.

* * *

Σκόπελος 14/7/04, του Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου

Σεβασμιώτατε,

Αφού ταπεινά ασπασθώ την σεπτή Σας δεξιά, θα ήθελα να εκφράσω με αυτή μου την επιστολή τις ευχές μου για την φίλη “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”, πού, χάριτι Θεού και με τους κόπους όλων Σας, τα “εκατόστισε” κι εύχομαι με κάθε ειλικρίνεια και με συγκίνηση να συνεχίση το ταξίδι της μέσα στην θάλασσα του γραπτού και ηλεκτρονικού λόγου που μας κατακλύζει, γιατί κομίζει λόγο αξιοπρεπή, έντιμο και φυσικά ραντισμένο με το γνήσιο άρωμα της 'Ορθοδόξου Παραδόσεώς μας.

Εκείνο δε που την διακρίνει είναι και το σεμνό της ύφος που καλό θα ήταν να μην αλλάξη και τυπώνεται πάντα με Α/Μ φωτογραφίες κι όχι έγχρωμες δίκην κοσμικών εντύπων για παρρησία και “φιγουράρισμα”.

Εύχομαι να ευδοκήση ο Άγιος Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Νικοδήμου, του Σοφωτάτου Διδασκάλου, να εορτάσετε και τα χίλια φύλλα συνεχίζοντας πάντα...

Εσάς δε προσωπικά να Σάς ενισχύη ο Κύριος, γιατί κομίζετε πάντα λόγον ευπειθή, ενάρετο, φορτισμένο με πατερική διδαχή κι αγάπη.

Ασπάζομαι την δεξιά Σας και αιτούμαι τις πατρικές Σας

Ευλογίες αλλά και τις προς Κύριον ευχές.

π. Κ.Κ.

* * *

Κάτω Πεύκη Αττικής 28/7/04

Σεβασμιώτατε,

Σας το είπα προφορικώς διερχόμενος προσφάτως από την Ναύπακτο, το επαναλαμβάνω τώρα και γραπτώς: ότι βγάζετε, δημοσιογραφικώς, την καλύτερη εφημερίδα, περιοδικώς εκδιδομένη, από όλες τις Ι. Μ. της Ελλάδος. Ως δημοσιογράφος, παλαιό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., απόμαχος τώρα, μπορώ να Σάς το διαβεβαιώσω. Τουλάχιστον από απόψεως αισθητικής και τάξεως της ύλης, πιο ωραίο φύλλο δεν έχω διαβάσει. Και από πολλά άλλα μη εκκλησιαστικά.

Εύχομαι, λοιπόν, στην “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” έτη πολλά. Ο θαυμασμός μου είναι μεγαλύτερος, όταν αναλογίζομαι ότι ποιμαίνετε την πιο φτωχή, ίσως, Ι. Μ. της χώρας μας. Ασφαλώς το περιεχόμενό της φέρει πλουσίως τα δικά Σας χαρίσματα, γνωστά πανελληνίως και διεθνώς. Σάς συγχαίρω εγκαρδίως και ως Ακαρνάν.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Κ. Σ.

* * *

Πύργος 25/7/04

ΑΙ “ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ” ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Αυτόν τον καιρό συμπληρώθηκαν εκατό (100) τεύχη του μηνιαίου περιοδικού “Εκκλησιαστική Παρέμβαση”, το οποίο εκδίδει η Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου. Το ευχάριστο αυτό γεγονός το υπενθυμίζει ο συντάκτης του σε πρωτοσέλιδο άρθρο του, θέλοντας να τονίση την πορεία του εν λόγω εντύπου και την αποδοτική του παρουσία.

Το περιοδικό “Εκκλησιαστική Παρέμβαση”, το οποίο διεδέχθη το άλλο βραχύβιο περιοδικό της Ναυπάκτου “Εκκλησιαστική Ναύς”, αποτελεί έμπνευση του φωτεινού μυαλού του Σεβ. Ποιμενάρχου αυτής κ. Ιεροθέου, που άρχισε να εκδίδεται από τον Ιανουάριο του έτους 1996, με χιλιάδες αποδέκτες από την Ναυπακτία και από άλλα μέρη της πατρίδος μας και του Εξωτερικού ακόμη.

Κρίθηκε αναγκαία η έκδοση αυτή, για να γίνεται πιο ουσιαστική η διδαχή της τοπικής Εκκλησίας εις τους Χριστιανούς της και να γίνη γι' αυτούς ένας οδηγός πνευματικός.

Μετά από τόσα χρόνια απεδείχθη ότι το περιοδικό “Εκκλησιαστική Παρέμβαση” είναι όργανο δημοσιογραφικό, το οποίο με την εκλεκτή πάντοτε ύλη παρεμβαίνει επωφελώς εις την ζωήν του λαού.

Ευχή όλων είναι το περιοδικό αυτό να συμπληρώση αισίως και τα χίλια τεύχη του με εκδότην τον Σεβ. Μητροπολίτην Ναυπάκτου και πανάξιον και σοφόν Ιεράρχην αυτής της επαρχίας. Το ίδιο και οι δικές μας ευχές είναι θερμές και ειλικρινείς προς τον Σεβασμιώτατον κ. Ιερόθεον για τον προφορικόν και γραπτόν λόγον Του, ο οποίος ξεχωρίζει για το μέγεθός του και για την υπεροχή του.

Ι. Βορβίλας

  • Προβολές: 1074

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance