Συνοδικὰ: Από την Σύνοδο του Οκτωβρίου

Συνήλθε από 11 έως 12 Οκτωβρίου ε.έ., η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου. Κατά την Διάρκεια των Συνεδριών ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο:

—Για τον τραγικό θάνατο του Πατριάρχου Αλεξανδρίας κυρού Πέτρου και της Συνοδείας αυτού. Αναφέρθηκε στην εκλογή του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Θεοδώρου ως Πατριάρχου Αλεξανδρίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν Ιεράρχη απλό, πρόθυμο και ότι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξη από μέρους του άριστη συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος.

—Για την επίσημη Επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνατίου Δ' στην Εκκλησία της Ελλάδος και την Χώρα μας.

—Για την πορεία του Νομοσχεδίου περί Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, το οποίο εκκρεμεί προς ψήφιση στη Βουλή.

η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε:

Την εκπροσώπηση της Εκκλησίας μας:

—Στην προσεχή Συνεδρία της Διεθνούς Εταιρείας Ιερέων των Φυλακών στο Ondario του Καναδά.

—Στην συγκληθησόμενη Διάσκεψη της CCME στο Arnoldshain Γερμανίας με θέμα: ''Διεθνής Μετανάστευσις, Παγκοσμιοποίησις και Χριστιανική Ηθική''.

—Στην συγκληθησόμενη Συνεδρία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θρησκευτικών Ηγετών, στο Leuven των Βρυξελλών.

—Στο Φεστιβάλ Ορθόδοξων Συνεργατών Μ.Μ.Ε., η οποία θα γίνη στη Μόσχα.

Η Δ.Ι.Σ. μεταξύ άλλων ενέκρινε:

Το Νέο Κατάλογο Δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2004.

Την υποστήριξη του αιτήματος των πολυτέκνων Εφημερίων, για τον διορισμό τους ως Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3255/2004.

Μετά το πέρας των εργασιών της Δ.Ι.Σ. της 11ης Οκτωβρίου ακολούθησε Τελετή κατά την οποία τιμήθηκαν από τον Μακαριώτατο και την Ιερά Σύνοδο, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, με τον Χρυσό Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου.

Μετά το πέρας των εργασιών της Δ.Ι.Σ. της 12ης Οκτωβρίου ακολούθησε Τελετή κατά την οποία τιμήθηκαν οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες με τον Χρυσό Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου από τον Μακαριώτατο και την Ιερά Σύνοδο, όπως και με την προσφορά αναμνηστικού δώρου σε όσους από αυτούς κατέκτησαν την 4η έως και την 8η θέση και προς τους Ιερείς που διηκόνησαν στον Ιερό Ναό του Ολυμπιακού Χωριού (βλ. και σχετική αναφορά, σελ. 5).-

  • Προβολές: 946

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance