Skip to main content

Η Πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου

Η Πανήγυρη του Αγίου ΔημητρίουΗ Ναύπακτος πανηγύρισε τον πολιούχο της άγιο Δημήτριο με λατρευτικές εκδηλώσεις, πανηγυρική θεία Λειτουργία και λαμπρή λιτανεία. Στα πλαίσια των εορτασμών περιλαμβανόταν η φιλολογική εσπερίδα του Συνδέσμου Αγάπης (βλ. σελ. 5), και η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη.

Φέτος τον εσπερινό του Αγίου τέλεσε, κατόπιν επιμόνου προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου, ο άρτι χειροτονηθείς Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας (Φούντας), για την εκλογή του οποίου γράψαμε σχετικά στο προηγούμενο φύλλο της Ε.Π. Ο Σεβ. κ. Ιερόθεος προσφώνησε με τα θερμότερα λόγια τον νέο Μητροπολίτη και αυτός στον συγκινητικό και καρδιακό του λόγο αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στις προσευχές του μπροστά την εικόνα του αγίου Δημητρίου που υπάρχει και σήμερα στο τέμπλο του Ναού, στις πνευματικές του ρίζες και, βεβαίως, στον μεγάλο Άγιο.

Η Πανήγυρη του Αγίου ΔημητρίουΣτο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον νέο Μητροπολίτη το ωμόφορο και το πετραχήλι του και ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αθανάσιος Λαουρδέκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, δώρισε εκ μέρους της Ενορίας στον νέο Μητροπολίτη ένα εγκόλπιο με πολλές ευχές από όλους τους Ενορίτας και εις ανάμνησιν της ημέρας. Εκ μέρους των συμμαθητών του τον προσφώνησε θερμά ο δικηγόρος κ. Αντώνιος Πούλος. Μετά την ακολουθία ο π. Ιερεμίας δέχθηκε τις θερμές εκδηλώσεις και ευχές των Ναυπακτίων που ζητούσαν όλοι να λάβουν την ευχή του και να τον συγχαρούν.

  • Προβολές: 2721