Γράφτηκε στις .

Ἀπολογισμοὶ Συνδέσμων Ἀγάπης

Απολογισμός Συνδέσμου Αγάπης Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου

Στις 21 Ιανουαρίου 2007, ο Σύνδεσμος Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, έκοψε Βασιλόπιτα και έκανε τον ετήσιο απολογισμό του, τόσο του έργου του όσο και των οικονομικών του.

Βέβαια τα οικονομικά είναι αριθμοί και εύκολα ξεχνιούνται, όταν μάλιστα είναι προσφορά αγάπης. Αυτά έχουν ως εξής: Έσοδα 20.912,19 € Έξοδα 17.322,10 € Υπόλοιπο: 3.590,09 €.

Εκείνο όμως που μένει είναι το έργο που γίνεται. Σε αυτό κυρίως επικεντρώθηκε η ομιλία της Γραμματέως του Συνδέσμου, η οποία αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στην ανάλυση της προσφοράς σε κάθε τομέα, που με πολλή αγάπη και μέσα από δυσκολίες φέρνουν σε πέρας οι κυρίες του Συνδέσμου. Κυρίως τονίσθηκε η προσφροά τους στα γεύματα, στα δέματα, στη βοήθεια σε μοναχικά άτομα, η προσφορά καφέ μετά την Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Ενορίας, αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως, με την προετοιμασία εδεσμάτων, την κατασκευή καλυμμάτων, την διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών και την συνεργασία με άλλους φορείς στα έργα αγάπης.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από τον Σεβασμιώτατο και ήταν εκείνο που έδωσε δύναμη και όρεξη στα μέλη να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την προσφορά τους με την ευλογία Του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση.

Απολογισμός Συνδέσμου Αγάπης Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

Ο Σύνδεσμος Αγάπης της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων ετοίμασε και διένειμε πάνω από 60 δέματα σε πτωχούς ενορίτες. Η δυνατότητα της ετοιμασίας πλούσιων δεμάτων δόθηκε κυρίως από τις γενναιόδωρες προσφορές των ενοριτών, τις προσφορές φίλων του Συνδέσμου, καθώς και από την μεγάλη επιτυχία που είχε ο Έρανος Αγάπης στην Ενορία.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2007, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Αγάπης την ετήσια απολογιστική του συνέλευση, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του Συνδέσμου.

Στην σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι πέρα από τις οικονομικές και άλλες υλικές ενισχύσεις στους έχοντες ανάγκη, προέχει να μάθουμε να λέμε μέσα από την καρδιά μας ο ένας στον άλλο «καλή ημέρα». Κι όταν μας ρωτούμε, πως είμαστε, να απαντούμε με ευχάριστη διάθεση: «δόξα τω Θεώ».

Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό του Συνδέσμου για το 2006, τα έσοδα ήταν 24610,66 ευρώ, ενώ τα έξοδα 21266,04 ευρώ.