Skip to main content

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου

 

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Αγίου ΓεωργίουΈνα νέο στολίδι προστέθηκε στα κτίρια των Ενοριών της Μητροπόλεώς μας. Πρόκειται για την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπάκτου. Το κτίριο βέβαια είχε ανεγερθή και λειτουργούσε το ισόγειο, αλλά τώρα πλέον τελείωσε και θα λειτουργή και ο πρώτος όροφος.

Τα εγκαίνια τελέσθηκαν την ημέρα της πανηγύρεως του Ενορίας, εορτή του Αγίου Γεωργίου μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του υπογράμμισε την αξία της λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου μιας Ενορίας, υπενθύμισε την επιθυμία του, που ήδη πραγματοποιείται, ώστε κάθε Ιερός Ναός να διαθέτη το Πνευματικό του Κέντρο, ευχαρίστησε και συνεχάρη όσους βοήθησαν στην ανέγερση και αποπεράτωση του Κέντρου, τους Εφημερίους, Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Σπυρόπουλο και π. Λάμπρο Κούτσικο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Αγάπης, την Μηχανικό - Αρχιτέκτονα κ. Έλλη Λάγιου-Μητρολιού, που προσέφερε τα σχέδια, την επίβλεψη και την όλη μέριμνα για την διακόσμιση του Κέντρου, τον τ. Δήμαρχο κ. Κ. Κονίδα επί της Δημαρχίας του οποίου εξεδόθη η άδεια ανεγέρσεως, τον σημερινό Δήμαρχο κ. Παπαθανάση για το ενδιαφέρον του, και όλους τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητές.

Στην συνέχεια μίλησε ο π. Λάμπρος Κούτσικος, ευχαριστώντας με την σειρά του τον Σεβασμιώτατο και όλους τους συντελεστές του έργου, η κ. Έλλη Λάγιου, η οποία τόνισε ότι το έργο είναι προϊόν ομαδικής εργασίας και συνεργασίας και μνημόνευσε τους κεκοιμημένους Επιτρόπους που είχαν προσφέρει την βοήθειά τους και χαίρονταν για την πρόοδο του έργου, και ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Αθ. Παπαθανάσης.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου ήταν κόσμημα για την πόλη και με την ανέγερση του ταιριαστού Πνευματικού Κέντρου έγινε διπλό κόσμημα. Όλων οι ευχές είναι να συντελέση το Κέντρο αυτό στον σκοπό για τον οποίο ανεγέρθηκε, δηλαδή την καλύτερη ποιμαντική διακονία του λαού, την στήριξη των πιστών, την καλύτερη λειτουργία της Ενορίας ως κύτταρο της εκκλησιαστικής ζωής.

  • Προβολές: 2624