Γράφτηκε στις .

Ο Αριστείδης Αθανασιάδης – Σισμάνης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Αραχωβίτης Αριστείδης Αθανασιάδης-Σισμάνης εξελέγη Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με το γνωστικό αντικείμενο Ωτορινολαρυγγολογία, Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου.

Ο από ετών καθηγητής στο Virginia College / Virginia Commonwealth University επιθυμούσε να επιστρέψη στην Πατρίδα του και να συμβάλη στην διδασκαλία των φοιτητών και την εκπαίδευση των ειδικευομένων στην έρευνα, καθώς και στην υψηλού επιπέδου αντιμετώπιση των ασθενών και προσφορά υπηρεσιών υγείας.

Φοίτησε κατά τα έτη 1967-73 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε σε Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και της Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου και το 1978 πήρε την άδεια ασκήσεως της Ιατρικής Ειδικότητάς του στις ΗΠΑ.

Κατέλαβε σημαντικές Νοσοκομειακές και Πανεπιστημιακές θέσεις και σήμερα είναι Καθηγητής στο Virginia Commonwealth University Medical Center και Διευθυντής της Ίδιας Κλινικής. Έχει μεγάλη εμπειρία τόσο ως Πανεπιστημιακός (27 χρόνια) όσο και ως Διευθυντής μεγάλου ΩΡΛ Πανεπιστημιακού Τμήματος (12 χρόνια). Πλούσιο είναι το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο.

Η ανάδειξή του είναι τιμή για την επαρχία μας και του ευχόμαστε κάθε αγαθό.