Skip to main content

Του αγίου Πολυκάρπου

Την 23η Φεβρουαρίου, εορτή του αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελακιωτίσσης - Άγιος Πολύκαρπος στην Ορεινή Ναυπακτία.

Του αγίου ΠολυκάρπουΟ καιρός επέτρεψε και αρκετοί προσκυνητές ανηφόρισαν στο Μοναστήρι για να λειτουργηθούν και να προσκυνήσουν το τίμιο Λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου.

Την Αρχιερατική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέπτυξε το χωρίο της επιστολής του αγίου Πολυκάρπου προς τους Φιλιππησίους: «Συνεχάρην υμίν μεγάλως εν τω Κυρίω ημών Ιησού Χριστώ, δεξαμένοις τα μιμήματα της αληθούς αγάπης και προπέμψασιν, ως επέβαλεν υμίν, τους ενειλημμένους τοις αγιοπρεπέσιν δεσμοίς, άτινά εστιν διαδήματα των αληθώς υπό Θεού και του κυρίου ημών εκλελεγμένων». Συμμετείχαν ο π. Πολύκαρπος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή, τα άλλα μέλη της Αδελφότητος, ο Εφημέριος του χωριού π. Ιωάννης και άλλοι Ιερείς από την Ναύπακτο. Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Αποδοτίας Βασίλειος Σούζας, ο Αντινομάρχης Γ. Χριστογιάννης, ο Διοικητής της Αστυνομίας Ναυπάκτου Σπ. Ζησιμόπουλος, η Προϊσταμένη της 22ας Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Φραγκίσκα Κεφαλλωνίτου, τα μέλη του Συλλόγου των Φίλων της Μονής και πολλοί προσκυνητές.

Όσοι ανέβηκαν την Ιερά Μονή με μεγάλη χαρά παρατήρησαν την ανακαίνιση που έγινε στο Καθολικό της. Το είδαν φρεσκοβαμμένο, με τα νέα ξυλόγλυπτα –προσκυνητάρια, δεσποτικό, στασίδια, σκευοθήκες– τους νέους τάπητες, φωτιστικά κλπ.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και βοηθούν την Ιερά Μονή, κυρίως τον δωρητή, που θέλει να μείνη ανώνυμος, ο οποίος προσφέροντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν, έδωσε και το έναυσμα για την ανακαίνιση του Καθολικού, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου που προσέφεραν και χρήματα και προσωπική εργασία, και κυρίως ευχήθηκε για την προσέλευση και άλλων μοναχών στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι.

Του αγίου ΠολυκάρπουΚαι το Ηγουμενοσυμβούλιο με την σειρά του ευχαρίστησε τους δωρητές, και μνημόνευσε τον κ. Ευάγγελο Παναγιωτίδη ο οποίος εις μνήμην της συζύγου του Αλεξίας προσέφερε δωρεάν όλες τις εργασίες για τις νέες ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις στον Ιερό Ναό και τον κ. Δημήτριο Δανιήλ, ο οποίος εις μνήμην της κόρης του Αλεξάνδρας προσέφερε σε τιμή κόστους την ηχητική εγκατάσταση και δωρεάν τον συναγερμό.

Όλοι οι προσκυνητές χάρηκαν για την πρόνοια της Παναγίας και του Αγίου Πολυκάρπου για την Ιερά Μονή. Στο επόμενο πανηγύρι της Ιεράς Μονής, τον Δεκαπενταύγουστο, αναμένουμε να έχη συμπληρωθή η ανακαίνιση του Καθολικού και να έχη παραδοθή ανακαινισμένο και το Παλαιό Ηγουμενείο. Προσευχόμαστε δε στον Άγιο και την Παναγία να φροντίσουν και για την προσέλευση νέων μοναχών, για να λειτουργήται η Ιερά Μονή ανελλιπώς και να υμνήται το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Α.Κ.

  • Προβολές: 2827