Γράφτηκε στις .

Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος

Ναυπάκτου Ἱερόθεος μὲ τὸν Μητροπολίτη Θηβῶν καὶ Λεβαδείας ΓεώργιοΑνάμεσα στους τρεις νέους Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας που χειροτονήθηκαν και ενθρονίσθηκαν πρόσφατα στις Μητροπόλεις τους (Λευκάδος, Θηβών και Λεβαδείας, Παροναξίας) είναι και ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Η Ε.Π. θα κάνη ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπό του, διότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των δύο Μητροπόλεων, Ναυπάκτου και Θηβών και Λεβαδείας, ιδίως τα τελευταία χρόνια, αφού τα πρόσωπα που ποιμαίνουν τις δύο Μητροπόλεις έχουν πνευματικούς δεσμούς. Έτσι, ο μακαριστός Μητροπολίτης Ναυπάκτου Νικόδημος ήταν Πρωτοσύγκελλος στην Μητρόπολη Θηβών και πνευματικός αδελφός του Σεβασμιωτάτου Γεωργίου, ο νυν Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος διετέλεσε για ένα διάστημα Ιεροκήρυξ Λεβαδείας και το Μοναστήρι το οποίο κατευθύνει πνευματικά βρίσκεται στην δικαιοδοσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, καθώς επίσης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ως Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας είχε πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον πρ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Αλέξανδρο όσο και με τον νυν Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο και βεβαίως ήταν Πνευματικός Πατέρας του μακαριστού Νικοδήμου. Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, τον οποίον ανέφερε και στον χειροτονητήριο λόγο του.

Ο νέος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος γεννήθηκε στην Νάξο το 1952. Εφοίτησε στις Εκκλησιαστικές Σχολές Κορίνθου και Τήνου και στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικαίας Γεώργιο και υπηρέτησε επί εξαετία στην Ενορία Αγίου Λουκά Πατησίων και παράλληλα παρακολούθησε προγράμματα ποιμαντικής εξασκήσεως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Επίσης συμμετείχε σε αντιαιρετικά σεμινάρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το 1981 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Το 1982 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Υπηρέτησε στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως Ιεροκήρυκας, Αρχιερατικός Επίτροπος, Κατηχητής, Πνευματικός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά Στειρίου, όπου και διακρίθηκε ιδιαίτερα.

Το 2002 διορίσθηκε στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικών Μνημείων.

Τα χαρίσματά του, τα οποία χρησιμοποιεί για την δόξα του Θεού και στην υπακοή της Εκκλησίας, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στον λαό της Βοιωτίας και στους προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε παμψηφεί στον θρόνο της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, εις διαδοχήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Πνευματικού του Πατρός (24-6-2008).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος συμμετείχε στην χειροτονία (28-6-2008), στην ενθρόνισή του (20-7-2008) και στην πρώτη θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην Λεβαδειά, όπου και τον προσφώνησε εκ μέρους των συλλειτουργησάντων Αρχιερέων και του ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, να γεωργήση θεοφιλώς το γεώργιο της Μητροπόλεώς του και να αξιωθή, μαζί με το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Χριστός δια της Εκκλησίας, και της εισόδου στην Βασιλεία των Ουρανών.

Α.Κ