Skip to main content

Απολογισμός έργου του συνδέσμου αγάπης Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, η ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Αγάπης της ενορίας, κατά την οποία, παράλληλα με την κοπή της Βασιλόπιτας, παρουσιάστηκε το έργο του Συνδέσμου για το έτος 2008.

Την συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος. Παρευρέθηκαν επίσης οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και βέβαια πολλές γυναίκες της ενορίας.

Στην αρχή, μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο, ο επόπτης του Συνδέσμου, Πρωτ. π. Θωμάς Βαμβίνης, παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και έκανε μια μικρή, αλλά συγκινητική, αναφορά στην προσωπικότητα της αείμνηστης Ευθυμίας Παραλίκα, αξιόλογου μέλους του Συνδέσμου, που πρόσφατα απεδήμησε, αφήνοντας πίσω την ανάμνηση ενός ιδιαίτερου ανθρώπου με κύρια χαρακτηριστικά την ευγένεια, την προσήνεια και την αξιοπρέπεια. Στην συνέχεια παρουσίασε και καλωσόρισε τα δύο νέα καινούρια μέλη του Συνδέσμου, την κ. Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου και την κ. Μαρία Σταυροπούλου και ανεκοίνωσε ότι εκτός από τα νέα αυτά μέλη δεν υπάρχει άλλη αλλαγή στην συγκρότηση και σύνθεση του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Ακολούθησε απολογισμός του έργου του Συνδέσμου από την Γραμματέα του Δ.Σ., κ. Μαρία Κουτούση-Σύψα, φιλόλογο, η οποία αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης των γυναικών, τονίζοντας ιδιαίτερα την κύρια προσφορά τους, που είναι η ενεργοποίησή τους στον ευαίσθητο τομέα της ενοριακής πρόνοιας.

Η κ. Σύψα αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο για την πνευματική στήριξη και καθοδήγηση που προσφέρει στα μέλη του Συνδέσμου, καθώς και τον επόπτη π. Θωμά Βαμβίνη, τόνισε την προσπάθεια που καταβλήθηκε να βρεθή ο Σύνδεσμος κοντά στους συνανθρώπους μας , οι οποίοι καταπονούνται από την ασθένεια, την αναπηρία, τα γηρατειά, την οικονομική δυσπραγία, την εγκατάλειψη και την μοναξιά προσφέροντας υλική και ηθική συμπαράσταση, ανθρώπινη παρουσία και ζεστασιά.

Συγκεκριμένα: ο Σύνδεσμος προέβη στην κάλυψη οικονομικών αναγκών για περίθαλψη απόρων ασθενών και υπερηλίκων, για στήριξη απόρων οικογενειών και απόρων φοιτητών. Προσέφερε τρόφιμα στις ετήσιες μεγάλες εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων και συνέχισε την παροχή των εβδομαδιαίων γευμάτων για μοναχικούς ανθρώπους. Για ηθική στήριξη πραγματοποίησε επισκέψεις σε σπίτια ασθενών και γερόντων.

Η Γραμματέας αναφέρθηκε και σε άλλες δραστηριότητες του Συνδέσμου, όπως: η ετοιμασία δεξιώσεων σε συνεργασία με τους άλλους δύο Συνδέσμους της πόλεώς μας στις εκδηλώσεις της Μητροπόλεως, η λειτουργία του Ενοριακού Κέντρου, η διακονία στις δεξιώσεις μνημοσύνων, η πραγματοποίηση προσκυνηματικών εκδρομών για πνευματική ενίσχυση, ο ευπρεπισμός του Ναού γενικότερα και ειδικότερα στις διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και οι πνευματικού περιεχομένου εβδομαδιαίες συνάξεις, που πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Ενοριακού μας Κέντρου.

Στην συνέχεια η Ταμίας του Συνδέσμου, κ. Αικατερίνη Μόσχου, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του 2008, σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο των Εσόδων ήταν 27.332,65 ευρώ, των Εξόδων 23.186,74 ευρώ και το Υπόλοιπο για χρήση κατά το τρέχον έτος 4.145,91 ευρώ.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο του Συνδέσμου, συνεχάρη τις Κυρίες, κυρίως για την φιλανθρωπική δραστηριότητα, και αναφέρθηκε για λίγο στο πνεύμα υπέρβασης της φιλαυτίας, που προβάλλει η Εκκλησία και της αγάπης προς τους συνανθρώπους, που οδηγεί τελικά στην αγάπη για τον Θεό.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με διανομή της Βασιλόπιτας και προσφορά αναψυκτικών μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα χαράς και επικοινωνίας των γυναικών της ενορίας μας.

Μ.Κ.Σ

  • Προβολές: 2586