Skip to main content

Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου: Ευχαριστήριο

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμότατα τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμο, όλους τους Κληρικούς και λαϊκούς από τα Ιωάννινα, την Ναύπακτο, την Έδεσσα, την Αθήνα, το Αγρίνιο, την Παραμυθιά, την Λιβαδειά κ.λπ., τον Νομάρχη της Αιτωλοακαρνανίας, κ. Ιωάννη Βαϊνά, και μέλη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Ναυπάκτου και Αντιρρίου και όλους όσοι παρευρέθησαν κατά την εξόδιο ακολουθία της σεβαστής μητέρας μου Ευτυχίας, της οποίας η καλόκαρδη και εξαγιασμένη ύπαρξη θα παραμείνη βαθειά χαραγμένη στην μνήμη μου.

Ήταν μια γυναίκα με ακλόνητη πίστη στον Θεό της Αποκαλύψεως, απέραντη αγάπη για όλο τον κόσμο και μεγάλη υπομονή, αρετές που εκδηλώθηκαν τόσο κατά τις πολυάριθμες δοκιμασίες της ζωής της, όσο και κατά την πολυχρόνια μαρτυρική της ασθένεια.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι τώρα αναπαύεται εν Κυρίω και αναμένει την μεγάλη ημέρα και επιφανή, κατά την οποία θα γίνη η καθολική ανάσταση των νεκρών, για να απολαύση τον στέφανο της δόξης, “μετά πάντων των αγίων”.

Παρακαλώ όλους, καθώς και εκείνους οι οποίοι για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, αλλά ήταν παρόντες νοερά, να εύχονται για την ψυχή της και για μένα, ώστε το παράδειγμά της, που θυμίζει έντονα τις μορφές της ρωμαίικης παραδόσεώς μας, να γίνη υπόδειγμα και πρότυπο ζωής.

† Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ΙΕΡΟΘΕΟΣ

  • Προβολές: 2616