Γεγονότα καὶ Σχόλια: Διαφήμιση της Νέας Τάξης - Κραυγή φυλακισμένων

Διαφήμιση της Νέας Τάξης

Έχω την εντύπωση ότι η Νέα Τάξη πραγμάτων δεν μπαίνει στις κοινωνίες μας με τις αποφάσεις και συμφωνίες των ισχυρών της γής· μπαίνει στα σπίτια μας μέσω της διαφήμισης των προϊόντων, μέσω της νοοτροπίας που προβάλλουν οι διαφημιστές, πολλοί από τους οποίους –υπακούοντας στις εντολές των εργοδοτών τους– έχουν φτιάξει ένα δικό τους κοσμοείδωλο.

Γι’ αυτό η αντίδραση πρέπει να ξεκινήση από εκεί. Η ελευθερία στις μέρες μας δεν πνίγεται από δικτάτορες ή στρατηγούς –δέν λείπουν και τέτοιοι– πνίγεται από τις διασκεδαστικές διαφημίσεις, που υποβιβάζουν τον άνθρωπο στο κατώτερο ζωϊκό βασίλειο ή ακόμη και στην κατάσταση της ανόργανης ύλης. Θεωρούν ότι υποτάσσεται στην νομοτέλεια κάποιων “χημικών αντιδράσεων” και προσπαθούν να τον πείσουν γι’ αυτό, προσφέροντάς του τις “κατάλληλες συνθήκες” και τα “καλύτερα” υλικά γι’ αυτές τις “αντιδράσεις”.

Ένα προκαταρτικό στάδιο του αγώνα για την προσωπική ελευθερία στις μέρες μας είναι η περιφρούρηση της ανεξαρτησίας μας από τις ανάγκες που προβάλλουν οι διαφημίσεις. Η επιτυχία σ’ αυτό το στάδιο είναι καίριο πλήγμα στην ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση.

Κραυγή φυλακισμένων

Έφθασε πριν λίγο καιρό στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως “κάλεσμα” του Συλλόγου εαέαά, των οικογενειών κρατουμένων στις πολιτικές φυλακές της Τουρκίας, στο οποίο διεκτραγωδείται η κατάσταση στις “φυλακές τύπου ά”, στις οποίες, όπως σημειώνεται, άνθρωποι βασανίζονται και δολοφονούνται. Κατά τους τελευταίους επτά μήνες 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το “κάλεσμα”, που απευθύνεται στον Μητροπολίτη και όπως φαίνεται σε όλους τους Χριστιανούς ηγέτες της Ελλάδος, στιγματίζει τη στάση της πολιτισμένης Ευρώπης απέναντι στο πρόβλημα. Και ζητά: “Μη μένετε σιωπηλοί μπροστά σ’ αυτή την τυραννία. Μέσα από τις κυβερνήσεις, τις οργανώσεις, τους φορείς των χωρών σας, απαιτείστε τον άμεσο τερματισμό αυτών των εγκλημάτων. ...Μεταχειριστείτε τα “όπλα” της θρησκείας σας: το κήρυγμα, την προσευχή, ακόμη το ανάθεμα και τον αφορισμό”.

Αν και η προσέγγιση του Χριστιανισμού που υπάρχει στο κείμενο γίνεται μέσα από την νοοτροπία του μουσουλμανισμού, εν τούτοις είναι μια κραυγή αγωνίας που εκφράζει καυτερές αλήθειες. Δεν μπορεί η πολιτισμένη Ευρώπη να αδιαφορή για τους κρατούμενους στα “λευκά κελιά” της Τουρκίας, επειδή τα συμφέροντά της ικανοποιούνται από την Τουρκική κυβέρνηση. Το πρώτιστο συμφέρον δεν είναι το οικονομικό, αλλά η ελευθερία και η δυνατότητα αξιοπρεπούς ζωής όλων των ανθρώπων.

Στις μέρες μας φθάσαμε στο σημείο να ζητούμε τα αυτονόητα· αυτονόητα όχι μόνο για τον πιστό, αλλά για κάθε απλά σκεπτόμενο άνθρωπο. Η αγάπη που πηγάζει από τον σταυρό είναι κάτι που δεν μπορεί να περιληφθή σε κανένα πολιτικό πρόγραμμα, σε καμιά ατζέντα διεθνών συσκέψεων. Η απαίτηση όμως των “διακαιωμάτων του ατόμου” είναι κάτι που οπωσδήποτε χωρά σε τέτοιου είδους προγράμματα και συζητήσεις.

π.Θ.Α.Β.

Ετικέτες: ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

  • Προβολές: 1313

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance