Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου“…Στον αφέντη Αη-Δημήτρη το μικρό κεράκι αρκεί”. Ωστόσο οι Χριστιανοί επιθυμούν και τιμούν υπερβαλλόντως τον μεγαλομάρτυρα και μυροβλύτη, πρώτα, βεβαίως, στην πόλη του, την Θεσσαλονίκη, αλλά και σε κάθε άλλη πόλη που οι κάτοικοί της του έχουν “αναθέσει” την προστασία της.

Η φωτογραφία είναι από το τέλος της λιτανείας του Αγίου στην Ναύπακτο, όπου συρρέει πλήθος κόσμου, για να προσκυνήσουν στον Ναό του και να παρακαλέσουν να πρεσβεύη προς τον λογχευθέντα τη πλευρά Κύριο ο “λογχευθείς τη πλευρά” άγιος Δημήτριος.

Μετά την θεία Λειτουργία τελέσθηκε ο αγιασμός για την εμποροπανήγυρη που διαρκεί μία εβδομάδα και θυμίζει κάτι από τον παλαιό καιρό, τότε που οι ημέρες αυτές αποτελούσαν σταθμό για τον ετήσιο κύκλο της ζωής στην Ναύπακτο και την επαρχία της.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Αγάπης του Ιερού Ναού προσέφεραν κέρασμα σε όλους τους πιστούς, ενώ το μεσημέρι ο Δήμος Ναυπάκτου παρέθεσε εορταστική τράπεζα σε όσους κοπίασαν για την προετοιμασία της πανήγυρης.–

  • Προβολές: 1933

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance