Χαιρετισμός κατά τα εγκαίνια του ΤΕΙ στην Ναύπακτο

Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά διότι με την ακολουθία του αγιασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πόλη μας η επίσημη έναρξη του Παραρτήματος ΤΕΙ με θέμα τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα και δίκτυα.

Πραγματοποιήθηκε ένα όραμα πολλών Ναυπακτίων να λειτουργήση στην Πόλη μας ένα ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα και μάλιστα έχουμε την χαρά να ασχολήται με ένα σύγχρονο αντικείμενο που έχει σχέση με την τεχνολογία που έχει μέλλον, αφού είναι Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων.

Το όραμα αυτό υπήρχε στην σκέψη πολλών Ναυπακτίων, το καλλιεργούσαν πολλοί και κυρίως η Εταιρεία Ναυακτιακών Μελετών, το αγκαλιάσαμε όλοι μας και θέλαμε την πραγματοποίησή του. Έγινε και σχετική Ημερίδα για τον σκοπό αυτόν με σημαντικά αποτελέσματα. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος της Επιτροπής για την εντατικοποίηση των ενεργειών μας, προκειμένου η Ναύπακτος να επιτύχη αυτόν τον στόχο. Ως Επιτροπή κάναμε παρεμβάσεις, γράψαμε κείμενα, πιέσαμε καταστάσεις και γενικά προβήκαμε σε κάθε ενέργεια για να επιτύχουμε τον στόχο μας.

Στο τελικό στάδιο βοήθησε αποτελεσματικά ο τότε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πέτρος Ευθυμίου και ο τότε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Βερελής. Και βεβαίως ο νυν Δήμαρχος Ναυπάκτου με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ανέλαβε με επιτυχία την ευθύνη της ευρέσεως και ενοικιάσεως του νέου προσωρινού αυτού ωραίου κτιρίου, αλλά και της ευρέσεως, η οποία ελπίζω να ευοδωθή, του καταλλήλου χώρου για την οριστική εγκατάσταση του Παραρτήματος.

Το έργο αυτό, λοιπόν, είναι προϊόν συλλογικής εργασίας και συντονισμένων προσπαθειών. Και έχουμε σήμερα την χαρά να ευρισκόμαστε σε αυτήν την πραγματοποίηση του ονείρου που για ένα διάστημα φαινόταν όνειρο απατηλό.

Βεβαίως οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ. Χρειάζονται και άλλοι αγώνες για την συντήρηση και την συνεχή λειτουργία αυτού του πνευματικού Ιδρύματος για την Πόλη μας σε μόνιμες εγκαταστάσεις. Γιατί κάθε έργο χρειάζεται κόπο και αγώνα και προσπάθεια για να συνεχίση να υπάρχη. Θα πρέπη να υπάρχη όραμα να δημιουργηθούν και άλλα Τμήματα, ώστε να λειτουργήση πλήρης Σχολή.

Θα ήθελα να χαιρετίσω εσάς, τους πρώτους νέους φοιτητάς και να σάς καλοσωρίσω στην Πόλη μας. Όταν τις πρώτες ημέρες σάς επισκέφθηκα μέσα στην Αίθουσα διδασκαλίας είχα την ευκαιρία να σάς πω ότι βρίσκεσθε σε μια Πόλη με μεγάλη ιστορική διαδρομή και παράδοση. Η Ναύπακτος είναι από τις λίγες πόλεις που πέρασε από την προϊστορική εποχή έως σήμερα, διήνυσε μια πορεία πάνω από 3.500 χρόνια. Αλλά και η Μητρόπολη Ναυπάκτου είναι ιστορική Μητρόπολη. Και σάς ευχήθηκα να έχετε πρόοδο στις σπουδές σας και να αγαπήσετε αυτήν την πόλη. Είμαστε σίγουροι ότι η Πόλη αυτή, που θα σάς δώση τον επιστημονικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσετε την ζωή, θα σάς μείνη χαραγμένη στην μνήμη σας. Σάς εύχομαι καλή πρόοδο στις σπουδές σας και στην ζωή σας.

Επίσης θα ήθελα να καλοσωρίσω τους Καθηγητές που θα διδάσκουν στο Τμήμα αυτό και όλο το διοικητικό προσωπικό που θα κάνη τα πάντα για να λειτουργήση καλά το Ανώτατο αυτό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Εύχομαι καλή χρονιά με δύναμη και πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.–

  • Προβολές: 1655

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance