“Ο Έπαχτος” τιμά τον Σεβασμιώτατο

Τρίτη 19 Ιουλίου, Εσπερινός Προφήτου Ηλιού, και πλήθος Ναυπακτίων ανηφόρισε στο Κάστρο του Επάχτου, όπου είναι κτισμένο το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, χαμένο μέσα στο πευκόδασος.

Εκεί συμμετείχε στον κατανυκτικό Εσπερινό, ψάλλοντας το “Φώς ιλαρόν…”, κάτω από το απαλό φως του λυχνικού, ακούγοντας τα αναγνώσματα της Γ΄ Βασιλειών, για τον πυρφόρο Προφήτη, καθώς τα εξηγεί ο Σεβασμιώτατος, σιγοψάλλοντας τους ύμνους της αρτοκλασίας.

Και την επομένη, την κυριώνυμο, έλαβαν την χάρη της θείας Λειτουργίας, την ευλογία του Μητροπολίτου, ο οποίος την ημέρα του Προφήτου Ηλία έχει την επέτειο της χειροτονίας του εις Επίσκοπον, φέτος δε είναι η δέκατη επέτειος, ευχόμενοι σε αυτόν “πολυχρόνιον ποιήσαι, Κύριε ο Θεός…”.

* * *

Μετά τον Εσπερινόν, ο Σύλλογος των Ναυπακτίων Αττικής, ο Έπαχτος, διοργάνωσε την κατ' έτος συνεστίασή του, την οποία ευλογεί ο Σεβασμιώτατος.

“Ο Έπαχτος” τιμά τον ΣεβασμιώτατοΦέτος, ο Σύλλογος, με πρόεδρο τον Δικηγόρο Νίκο Μακρυγιάννη, απεφάσισε ομόφωνα να τιμήση τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο για την δεκαετία της Αρχιερατείας του.

Στο τραπέζι παρακάθησαν, εκτός από τον Σεβασμιώτατο και τα μέλη του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Γιάννης Νταουσάνης, ο κ. Διονύσιος Πελέκης, Νομικός Σύμβουλος της Μητροπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αθανάσιος Λαουρδέκης, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συλλόγου, κ. Χρήστος Παπαβλαχόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΜ κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλους και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Την ομήγυρη προσφώνησε η κ. Αμαλία Κυρίτση, μέλος του Συλλόγου. Κατόπιν μίλησε ο κ. Ν. Μακρυγιάννης, ο οποίος μίλησε για την ιστορία της Μητροπόλεως και την προσωπικότητα και το έργο του νυν Μητροπολίτου, εξέφρασε την χαρά και την τιμή που αισθάνεται ως Ναυπάκτιος για τον Μητροπολίτη του και διετύπωσε την άποψη ότι ο κ. Ιερόθεος θα παραμείνη στην ιστορία της Ναυπάκτου ως ένας από τους επιφανείς Επισκόπους της. Τέλος παρέδωσε στον Μητροπολίτη τον πίνακα με την προσωπογραφία του, την οποία φιλοτέχνησε με έξοδά του ο Σύλλογος.

Πριν μιλήσει ο Σεβασμιώτατος, έλαβε τον λόγο αυθόρμητα ένα μέλος του Συλλόγου, εκφράζοντας την χαρά και την τιμή που αισθάνονται όταν σε άλλα μέρη της Ελλάδος που ζουν τους συγχαίρουν για τον Μητροπολίτη τους. Επίσης, τον λόγο έλαβαν ο κ. Δ. Πελέκης και ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου και τον Μητροπολίτη.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για την τιμή, μίλησε για την μεγάλη ευλογία που αισθάνεται ως Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, και μάλιστα ως Επίσκοπος της ιστορικής Μητροπόλεως Ναυπάκτου. Μίλησε ακόμη για το έργο του Επισκόπου, ο οποίος ως διάδοχος των Αποστόλων πρέπει να ποιμαίνη θεολογικά το Ποίμνιο του Χριστού, αποφεύγοντας κοσμικές δεσμεύσεις, ομαδοποιήσεις, αλλότριες με την ποιμαντική ασχολίες, και καθημερινά να σταυρώνεται για το Ποίμνιο.

Ήταν μια σεμνή, συγκινητική και οικογενειακή τελετή των Ναυπακτίων της Αθήνας, που εξέφρασαν την αγάπη τους στον Πνευματικό τους πατέρα.

  • Προβολές: 1841

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance