Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου

Έγιναν πολλές συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των ορίων των Ιερών Μητροπόλεων της περιφερείας μας, δεδομένης της προκλητικά άνισης κατανομής των Ενοριών, που έχει επιπτώσεις και στην διαποίμανση των Χριστιανών.

Στα πλαίσια των συζητήσεων αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, στηρίζει τον Σεβασμιώτατο στις κινήσεις του για την δίκαιη λύση του προβλήματος.

* * *

Ναύπακτος 1-7-2005

Σεβαστοί Ιεράρχες, Κυρία Υπουργός

Μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπάκτου που ελήφθη κατά την δημόσια συνεδρίασή του στις 27-6-2005 σάς αποστέλλω το κάτωθι ψήφισμα για ενημέρωσή σας:

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Θεωρεί αδιανόητη ακόμα και την ενδεχόμενη συζήτηση κατάργησης ή συρρίκνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου που εδρεύει στην πόλη μας και είναι μία από τις ιστορικότερες Μητροπόλεις της Ελληνικής Επικράτειας.

2. Αντίθετα θα ήταν ευχής έργο και μερική έστω αποκατάσταση η επέκταση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και σε γεωγραφικές περιοχές που ανήκαν σ' αυτή κατά το πρόσφατο παρελθόν. Τούτο βέβαια πάντα υπό τον όρο της σύμφωνης γνώμης των κατοίκων των περιοχών της επέκτασης και την διατήρηση της έδρας της στην Ναύπακτο.

3. Καταδικάζει ωσαύτως κάθε αντίθετη προς τα ανωτέρω σκέψη, συζήτηση ή απόφαση καθώς και ανείπωτα σχέδια τοπικών-νομαρχιακών εφημερίδων που προφανώς καθοδηγούνται από “περίεργους” κύκλους κατά του Μητροπολίτη μας κ. Ιεροθέου στον οποίο συμπαριστάμεθα αμέριστα και εκ βάθους καρδίας.–

  • Προβολές: 1829

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance