Ιερατική Σύναξη Νοεμβρίου - Ιερεύς Θεόδωρος Ζαφείρης

Ιερατική Σύναξη Νοεμβρίου

Στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεώς μας στο Πνευματικό Κέντρο. Κατ' αρχάς έγινε μια ενημερωτική εισήγηση από τον Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Σπυρόπουλο για την ΙΖ Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 3η Νοεμβρίου, στο Προκόπι Ευβοίας, και στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θέμα της «Νέας Εποχής», τονίζοντας τα χαρακτηριστικά της σημεία, τα αίτια και την αντιμετώπισή της. Έπειτα αναφέρθηκε στην εγκύκλιό του σχετικά με την καταγραφή των Ναών και Ναϋδρίων της Μητροπόλεως. Τέλος, έκανε μια μικρή αναφορά, μερικές επισημάνσεις και μερικές διαπιστώσεις και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα δέκα αυτά πρώτα χρόνια της αρχιερατείας του κυρίως σε ο,τι αφορά την συνεργασία του με τους Κληρικούς.

Ιερεύς Θεόδωρος Ζαφείρης

Το έτος που μας πέρασε (2005) κοιμήθηκε ο π. Θεόδωρος Ζαφείρης, συνταξιούχος Ιερεύς της Μητροπόλεώς μας.

Ο π. Θεόδωρος γεννήθηκε στην Χούνη της Τριχωνίδος το έτος 1918. Νυμφεύθηκε την Νίκη Βασιλείου Κούρου το 1951. Φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Κορίνθου, από όπου αποφοίτησε το 1958. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 26 Οκτωβρίου του 1957 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου και Πρεσβύτερος στις 24 Αυγούστου 1958 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Προυσού. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Κυπάρισσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κάτω Χούνη, όπου και έζησε μέχρι την κοίμησή του (2005).

Ο π. Θεόδωρος, σύμφωνα και με την μαρτυρία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγίου Βλασίου π. Κωνσταντίνου Μάλαινου, είχε εκκλησιαστικό φρόνημα, ήταν ήπιος, υπάκουος, ευσυνείδητος Ιερεύς και Πνευματικός.

Αγαπούσε τον λαό και τους συνιερείς του και ο ίδιος ήταν αγαπητός. Αγαπούσε ακόμη την ευταξία και την ευπρέπεια των Ιερών Ναών και των Ναϊδρίων όπου υπηρέτησε. Άφησε μνήμη αγαθή.

Ευχόμαστε να είναι αιωνία η μνήμη του και να συνεχίζη να ιερουργή στο ουράνιο θυσιαστήριο.

Α.Κ.

  • Προβολές: 2251