Η γιορτή του Αγίου Πολυκάρπου

Στις 23 Φεβρουαρίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελακιωτίσσης - Άγιος Πολύκαρπος.

Η γιορτή του Αγίου ΠολυκάρπουΕφέτος ο καιρός ήταν ήπιος και μπόρεσαν να ανηφορίσουν πολλοί προσκυνητές στο ορεινό Μοναστήρι για να προσευχηθούν στον Άγιο Πολύκαρπο, να λάβουν την χάρη της Παναγίας και, βεβαίως, να ευχηθούν και στον εορτάζοντα π. Πολύκαρπο τα χρόνια πολλά.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πνευματικό τον π. Πολύκαρπο, ώστε όσοι έρχονται στην Ιερά Μονή και το επιθυμούν να ανοίγουν την καρδιά τους στην Χάρη του Θεού και να βρίσκουν έτσι παρηγοριά και θεραπεία.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος αντιπροσέφερε στην Ιερά Μονή το ασημένιο ζεύγος Εγκόλπιου και επιστήθιου Σταυρού που του είχε δωρήσει η Ιερά Μονή κατά την πανήγυρη της Παναγίας στις 15 Αυγούστου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως της δεκαετίας Αρχιερατείας του. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε και πάλι τον π. Πολύκαρπο για τον σεβασμό και την αγάπη του, αντιπροσέφερε το δώρο και ζήτησε να τοποθετηθή ως αφιέρωμα στην λειψανοθήκη του Αγίου μπροστά στο τίμιο λείψανο της δεξιάς χειρός του.

Εφέτος έψαλαν ο γέροντας Ιερεύς π. Νικόλαος Ιωσηφίδης, ο οποίος διετέλεσε Ιεροψάλτης πριν χειροτονηθή, στον Άγιο Κωνσταντίνο Σταυροδρομίου Κωνσταντινουπόλεως, ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης κ. Θεολόγος Αγγέλου και ο κ. Πολύκαρπος Τομπουλίδης.

  • Προβολές: 2267