Γεγονός καὶ Σχόλιο: Όλα τους πειράζουν!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία είναι Σώμα Χριστού και κοινωνία θεώσεως, ότι Κεφαλή της είναι ο Χριστός και τα μέλη της είναι μέλη του πραγματικού Σώματος του Χριστού. Επίσης γνωρίζουμε ότι με το άγιον Βάπτισμα, που είναι εισαγωγικό μυστήριο, εισερχόμαστε στο Σώμα της Εκκλησίας, αλλά χρειάζεται αγώνας για να διαφυλάξουμε την δωρεά του αγίου Βαπτίσματος και του αγίου Χρίσματος.

Έτσι, μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν μέλη διαφόρων βαθμών τελειώσεως, όπως επίσης υπάρχουν υγιείς και άρρωστοι, δυνάμει και ενεργεία μέλη της Εκκλησίας.

Όσοι ζούμε στον «χώρο» της Εκκλησίας και αισθανόμαστε τιμή γι' αυτό και ιδιαίτερη ευλογία, συναντούμε και αγιασμένα μέλη, που ζουν με ταπείνωση, φόβο Θεού, αλλά και αρρωστημένα μέλη. Γι' αυτό και δεν σκανδαλιζόμαστε ο,τι και αν δούμε να γίνεται μέσα στην Εκκλησία.

Όμως, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε και εκπλησσόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο κρίνουν και σχολιάζουν μερικοί την Εκκλησία και όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτήν.

Μέχρι πρόσφατα μερικοί που εμφανίζονταν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχολίαζαν κριτικά και αρνητικά διαφόρους Κληρικούς που είχαν αναμειχθή στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» και είχαν διαπράξει και άλλα εκκλησιαστικά λάθη. Τους σχολίαζαν ποικιλοτρόπως και εύρισκαν κάθε φορά ευκαιρία να «ταπεινώνουν» την Εκκλησία, επειδή με τις ενέργειές τους προξενούν κακό στον λαό.

Όμως τελευταία τα πυρά δέχθηκε η Εκκλησία και για το άθικτο σκήνωμα του αειμνήστου π. Βησσαρίωνα που βρέθηκε στην Μονή του Αγάθωνος, δεκαπέντε χρόνια μετά την κοίμησή του. Το τι δεν ακούσαμε από τα ίδια πρόσωπα δεν λέγεται! Η Εκκλησία δέχθηκε πολλά πυρά εκ μέρους τους, επειδή μερικοί Χριστιανοί μίλησαν για ένα ιδιαίτερο σημείο του Θεού.

Και σκέφθηκα: Καλά, όλα τους πειράζουν; Όλα τους ενοχλούν;

Επικρίνουν και τους Κληρικούς που «σκανδαλίζουν» τον λαό, αλλά και τον λαό που αναγνωρίζει τους καλούς Κληρικούς. Τους πειράζουν και οι Κληρικοί που ζουν μια εκκοσμικευμένη ζωή σε βάρος του θρησκεύοντος λαού, αλλά και οι Κληρικοί εκείνοι που αγαπούν τον λαό και συμπεριφέρονται με ταπείνωση και αγάπη.

Επί τέλους τι τους ενόχλησε ο αείμνηστος π. Βησσαρίων, που ζούσε ταπεινά και φιλάνθρωπα και το σώμα του παρέμεινε άθικτο, για λόγους που ο Θεός θα φανερώση;

Τελικά, αποδεικνύεται ότι ο λεγόμενος «μεσαίωνας» λειτουργεί σε κάθε ιδεολογία και εκφράζεται με τον έντονο απορριπτικό και κριτικό τρόπο, αλλά και με απόλυτη «δογματική» νοοτροπία.

Διερωτώμαι και πάλι: Όλα τους φταίνε; Και τα κακώς κείμενα και τα καλώς κείμενα στην Εκκλησία;

Ν.Ι.

Ετικέτες: ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ

  • Προβολές: 1862

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance