Κατασκηνώσεις Ἱερᾶς Μητροπόλεως 2006 - Λήξη Κατηχητικῶν

Κατασκηνώσεις Ἱερᾶς Μητροπόλεως 2006

Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου οργανώνει για το φετινό καλοκαίρι στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου κατασκηνωτικές περιόδους για παιδιά και νέους, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Για Αγόρια:

  • Δευτέρα 3 Ιουλίου - Τετάρτη 12 Ιουλίου, Για μαθητές Δ -ΣΤ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
  • Τετάρτη 12 Ιουλίου - Σάββατο 15 Ιουλίου, Κατασκηνωτικό τετραήμερο για μαθητές Λυκείου και Φοιτητές [στην Ορεινή Ναυπακτία (Ι.Μ. Αμπελακιωτίσσης)]

Για Κορίτσια:

  • Πέμπτη 13 Ιουλίου – Σάββατο 22 Ιουλίου, Για μαθήτριες Δ -ΣΤ Δημοτικοῦ, Γυμνασίου και Λυκείου
  • Σάββατο 22 Ιουλίου – Τρίτη 25 Ιουλίου, Κατασκηνωτικό τετραήμερο για μαθήτριες Λυκείου και Φοιτήτριες

Για Φοιτητές-Φοιτήτριες και Αποφοίτους,

  • Δευτέρα 24 Ιουλίου, Ημερίδα στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές μπορείτε να απευθύνεσθε στην Ιερά Μητρόπολη (τηλ. 26340 – 23258, 22980, 27207) η στον Εφημέριο της Ενορίας σας.

Από την Ιερά Μητρόπολη

 Διάλειμμα

Η λήξη των Μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων, των Αγιογραφικών και Ενοριακών Συνάξεων, των Κατηχητικών και των Ομιλιών της Δευτέρας έγινε κατά τον μήνα Μάϊο, εν όψει του καλοκαιριού.

Οι Μηνιαίες Ιερατικές Συνάξεις θα αρχίσουν πάλι τον Σεπτέμβριο, με το ετήσιο Ιερατικό Συνέδριο. Στην τελευταία Σύναξη, Δευτέρα 22 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε μερικές εντυπώσεις του από το ταξίδι του στην Βουλγαρία και αναφέρθηκε στις πρόσφατες, ξένες προς την παράδοση και την πίστη μας, καταστάσεις που προβλήθηκαν και από τα ΜΜΕ, δηλαδή για τον Κώδικα Ντα Βίντσι, τον διαγωνισμό της Eurovision κ.α., και επικέντρωσε την προσοχή του στην ευθύνη που έχουμε ως Ιερείς στην υγιή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Οι Αγιογραφικές και οι άλλες ενοριακές Συνάξεις πραγματοποίησαν την τελευταία συνάντησή τους την Τετάρτη 17 Μαΐου. Μίλησε ο Πρωτοπρ. π. Θωμάς Βαμβίνης με θέμα «Θελεις υγιής γενέσθαι;» και δόθηκε στους συμμετέχοντες από ένα αναμνηστικό ανάτυπο.

Τα Κατηχητικά πραγματοποίησαν μια λιτή εορταστική εκδήλωση λήξης στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, την Κυριακή 28 Μαΐου, που περιελάμβανε ένα θεατρικό με θέμα την παράδοση που εκφράζεται μέσω της κατασκευής του προσφόρου (λειτουργιάς), ένα δεύτερο θεατρικό με θέμα την παρουσίαση της χρονιάς που πέρασε, ποιήματα και ύμνους και τραγούδια από την παιδική χορωδία. Μετά το πέρας της εορτής, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εκτός από τον πατρικό του λόγο και δεξίωση σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

Επίσης, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου και η τελευταία προ του θέρους Σύναξη της Δευτέρας. Στις Συνάξεις αυτές ο Σεβασμιώτατος αναπτύσσει διάφορα θέματα πνευματικής ζωής που βοηθούν στον καθημερινό αγώνα των Χριστιανών. Στο τελευταίο μάθημα το θέμα ήταν ελεύθερο και δόθηκε περισσότερο η ευκαιρία στους συμμετέχοντας να θέσουν ερωτήματα. Τέλος έγινε «ψηφοφορία» για τον προορισμό της εκδρομής των Συνάξεων αυτών.

Το καλοκαίρι η ποιμαντική επεκτείνεται με άλλες μορφές, με τις περιοδείες στις ορεινές Ενορίες, τα πανηγύρια των χωριών, τις κατασκηνώσεις, κλπ. Η ευλογημένη αυτή ανακύκληση του εκκλησιαστικού έτους φυτεύει ψυχές στο γεώργιο της Εκκλησίας, τις καλλιεργεί και καρποφορεί την σωτηρία τους.

Α.Κ.

Ετικέτες: κατασκηνώσεις

  • Προβολές: 1945

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance