Γράφτηκε στις .

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας. Η γιορτή περιελάμβανε ύμνους, ποιήματα, θεατρικό δρώμενο και μουσικό θεατρικό, όπου τα παιδιά είχαν τον πρώτο λόγο, σκορπίζοντας χαρά στον κόσμο, που είχε κατακλύσει την Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα για να τα παρακολουθήση.

Χριστουγεννιάτικη ΓιορτήΜετά τον εισαγωγικό χαιρετισμό από τον Πρωτ. π. Θωμά Βαμβίνη, τον λόγο έλαβε η θεατρική ομάδα του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου, η οποία πλαισιωμένη από την Παιδική Χορωδία της Μητροπόλεώς μας και την Χορωδία της Μουσικής Σχολής Ναυπάκτου παρουσίασε το μουσικό θεατρικό «Χριστούγεννα στο Κέντρο της Γης», ένα παραμύθι ειδικά διασκευασμένο για παιδιά.

Την κεντρική θέση στην γιορτή είχε το θεατρικό δρώμενο «Τρεις Κτύποι», που παρουσίασαν με ζωντάνια παιδιά από διάφορα Κατηχητικά της πόλης μας. Διαπραγματευόταν το επίμονο κάλεσμα της αγάπης του Χριστού προς τον άνθρωπο και την αδυναμία του ανθρώπου να ακούση ένεκεν της φιλαυτίας του που εκφράζεται με διάφορους τρόπους.

Στο μεταξύ ακούσθηκαν θαυμάσιες απαγγελίες ποιημάτων.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους που έψαλε θαυμάσια χορωδία με την συμμετοχή μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας με χοράρχη τον δάσκαλο της Σχολής κ. Αριστείδη Μπουχάγιερ.

Στο τέλος της γιορτής τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη η κ. Ουρανία Σπανού, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και επί χρόνια υπεύθυνη του κατηχητικού έργου της Μητροπόλεως (βλ. σχετικό αφιέρωμα).

Χριστουγεννιάτικη ΓιορτήΟ Σεβασμιώτατος κλείνοντας την γιορτή, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίησή της, τους Εφημερίους, Κατηχητάς και Κατηχήτριες των Ενοριών, τον υπεύθυνο της γιορτής π. Καλλίνικο Γεωργάτο, την κ. Χριστίνα Καρανικόλα-Σχοινά, που δίδαξε το θεατρικό και μερίμνησε για τα σκηνικά, την κ. Χάϊδω Παπαδημητρίου που δίδαξε τα ποιήματα, την υπεύθυνη της Παιδικής Χορωδίας μας, Άννα-Μαρία Μωϋσίδου, την κ. Ζωή Χριστίνα Κορκοντζέλου και τον Ιάσονα Δαμοράκη για την ετοιμασία και την παρουσίαση του μουσικού θεατρικού, την κ. Ελένη Καρβέλη-Κορωναίου για την βοήθεια στα σκηνικά, τον κ. Νίκο Καλαϊτζή, Κατηχητή και δημιουργό της αφίσσας, τον κ. Παναγιώτη Τσούση για την προσφορά της εκτύπωσης της αφίσσας, τις εκφωνήτριες Φωτεινή Παπαθανασίου και την Νεκταρία Παπαβαρνάβα, τους βοηθούς των παρασκηνίων και των βοηθητικών εργασιών, το Παπαχαραλάμπειο Ίδρυμα για την διάθεση της Αιθούσης και ιδιαίτερα τα παιδιά, τα οποία με αγάπη διέθεσαν χρόνο και κόπο για να μας ευχαριστήσουν.

κατηχητικά