Ἐκδήλωση πρὸς τιμὴν τῶν Ἐκπαιδευτικῶν

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 7μ.μ., εορτή των Τριών Ιεραρχών, η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως που βρίσκεται στη Ναύπακτο, εκδήλωση προς τιμήν των Εκπαιδευτικών Λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εκδήλωση περιελάμβανε στο πρόγραμμά της εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής από τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως, ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου με θέμα: “Η ελληνορθόδοξη παιδεία στην σύγχρονη πραγματικότητα”, διάλογος πάνω στις βασικές θέσεις της εισήγησης και τέλος δεξίωση που έδωσε τη δυνατότητα συνέχειας των συζητήσεων σε προσωπικότερο επίπεδο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου εκατόν ογδόντα εκπαιδευτικοί της περιφέρειας Ναυπάκτου.

Στην εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος έκανε τη διάκριση μεταξύ των όρων εκπαίδευση και παιδεία, έδωσε τα χαρακτηριστικά της ελληνορθόδοξης παιδείας και αγωγής και μίλησε τόσο για την παιδεία στην σύγχρονη πραγματικότητα, που εκφράζει τον δυτικό διαφωτισμό, όσο και για την σπουδαιότητα του έργου των Εκπαιδευτικών, που ευχήθηκε να αναγνωρίση η Πολιτεία. Κάτι πολύ σημαντικό που τόνισε ήταν ότι δεν πρέπει εν ονόματι της Ευρωπαϊκής ενοποίησης να απεμπολούμε την παράδοσή μας και να χάνουμε την πολιτιστική μας ιδιαιτερότητα. Ακόμη και η συνθήκη του Μάαστριχτ προβλέπει την ενίσχυση προσπαθειών που αποσκοπούν στην διατήρηση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας των κρατών μελών, έστω κι αν στην πράξη υπάρχουν προβλήματα.

Όπως ελέχθη προηγουμένως, την εισήγηση ακολούθησε ένας ενδιαφέρον διάλογος στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία να θιγούν πάρα πολλά σύγχρονα θέματα σχετικά με την παιδεία και την εκπαίδευση. Γενικά υπήρχε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, που ήταν αποτέλεσμα της αγάπης τόσο της ποιμαινούσης Εκκλησίας, όσο και των Εκπαιδευτικών της επαρχίας μας.

  • Προβολές: 1723

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance