Skip to main content

Μαθητικό αντάμωμα στην Καλαβρούζα

 Η προσφορά του Δασκάλου Σπύρου Αντωνόπουλου στους μαθητές του

Μια μοναδική βραδιά είχαν την ευκαιρία να χαρούν οι εκατό και πλέον μαθητές από το παρελθόν του δραστήριου και ακάματου δάσκαλου Σπύρου Δ. Αντωνόπουλου.

Ο κ. Αντωνόπουλος αποφάσισε την διοργάνωση μιας βραδιάς αφιερωμένης σε όλους τους μαθητές του, στα σχολεία Καλαβρούζας, Αλμπανίου, Χανίων Γαυρολίμνης, Τρικόρφου αλλά και σχολείων της Πάτρας, όπου υπηρέτησε προς το τέλος της καριέρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Αλμπανίου, όπου με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και την παρουσία του Δημάρχου Χάλκειας κ. Ν. Σταμπουλόπουλου εψάλη τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στον πόλεμο και των απόντων δασκάλων και συμμαθητών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ηρώων και απαγγελίες – χαιρετισμοί από τον κ. Ανδρέα Κάκκο και τον Εφημέριο π. Νικόλαο Ράπτη.

Το βράδυ σε κέντρο της περιοχής ο κ. Αντωνόπουλος παρέθεσε δείπνο σε όλους τους προσκεκλημένους του μέσα σε μια πράγματι ζεστή βραδιά με αναμνήσεις μισού αιώνα. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, για όλους είχε να πη και να εξιστορήση και μια μικρή μαθητική ιστορία.

Στην σύντομη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, ο δάσκαλος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στα χρόνια που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους μαθητές του και δήλωσε, ότι το καλεσμά του ήταν μια παλιά του επιθυμία χρόνων, να βρεθή μαζί με τους μαθητές του που τόσο πολύ αγάπησε.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιερόθεος εξήρε την αξία της παιδείας και την προσφορά του δάσκαλου και μίλησε για ένα πράγματι ξεχωριστό γεγονός που δείχνει την αγάπη προς τον άνθρωπο.

Εκ μέρους των μαθητών χαιρέτισαν ο κ. Βασίλειος Μυλωνάς και ο κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

Όπως είπαμε και στην αρχή, ήταν μια πρωτότυπη, σεμνή και συγκινητική εκδήλωση, από αυτές που δίνουν χρώμα και ζωή στην φθίνουσα ύπαιθρο.–

Ι.Κ.-Α.Κ.

  • Προβολές: 2622