Skip to main content

Ἡ Μικτή Χορωδία στὴν Ἀμερική

Χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου στους Ομογενείς μας της Αμερικής, δια της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, κατά το πρόσφατο ταξίδι της εκεί, το οποίο εστέφθη με μεγάλη επιτυχία.

*

Με την έλευση στην Αμερική, ύστερα από δική σας πρόσκληση, της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, σας αποστέλλω τους θερμότατους χαιρετισμούς μου, τις ευχές και την αγάπη μου.

Αισθανόμαστε όλοι ιδιαίτερη τιμή και εθνική υπερηφάνεια που πληροφορούμαστε την πρόοδό σας σε όλους τους τομείς, και την κοινωνική και επιστημονική καταξίωσή σας στην αμερικανική κοινωνία, η οποία διακρίνεται για την δημοκρατία και τον σεβασμό των ελευθεριών, αφού δίνει δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να εκφράσουν τα χαρίσματά τους και να αναδειχθούν ευεργετικοί στην κοινωνία και τους συνανθρώπους τους.

Από τις πολλές επισκέψεις μου στην Αμερική γνωρίζω την αγάπη σας προς την Εκκλησία και την Πατρίδα, αλλά και τις επιτυχίες σας σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείσθε. Και γι' αυτό τον λόγο ως Μητροπολίτης της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου σας συγχαίρω ολοκαρδίως και εύχομαι στον Θεό να σας ενδυναμώνη, να σας ενισχύη στο έργο σας, ώστε να επαυξάνετε την προσφορά σας προς τους συνανθρώπους μας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου θα σας μεταφέρουν προσωπικώς την εκτίμηση και την αγάπη μας. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι όλοι τους εκλεκτά μέλη της Ναυπακτιακής κοινωνίας, προσφέρουν το χάρισμα της φωνής τους ανιδιοτελώς και αποτελούν ένα κόσμημα της πόλεώς μας, είναι πρεσβευτές της στον πολιτιστικό τομέα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που τους έχετε δείξει.

Θα τους συνόδευα και εγώ στην πολιτιστική τους πορεία στην Αμερική, εάν δεν είχα κληθή πριν ένα μήνα σχεδόν στο Σικάγο και την Τακόμα του Σιατλ σε Συνέδρια με σχετικές εισηγήσεις.

Ο Θεός να είναι μαζί σας.

Με θερμές ευχές

+ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ

  • Προβολές: 2459