Εἰδήσεις - Φωτογραφικὰ στιγμιότυπα

Χειροτονία Διακόνου

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Καθολικό της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έγινε η χειροτονία του οσιολογιωτάτου μοναχού Χρυσοστόμου Τρομπούκη εις διάκονο από τον Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο. Ο Σεβ. ευχήθηκε στον νέο διάκονο να υπηρετήση την Εκκλησία με φόβο Θεού και να αξιωθή και της διακονίας του επουρανίου θυσιαστηρίου.

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου

Την Κυριακή 9 Μαρτίου στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ετίμησε τον αιδεσιμώτατο π. Νικόλαο Παπανδρέου για την υπερτεσσαρακονταετή υπηρεσία του στην τοπική Εκκλησία, μάλιστα σε τόπους δύσβατους, με το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.

Μαθητικά Δείπνα

Κάθε χρόνο οι τελευταίες τάξεις των Λυκείων της Ναυπάκτου οργανώνουν συνεστιάσεις, στις οποίες καλούν και συμμετέχουν οι καθηγητές και οι γονείς τους. Αυτές οι συνεστιάσεις αποτελούν κατά κάποιο τρόπο αποχαιρετιστήρια δείπνα, αλλά ταυτόχρονα - μαζί με το “ωφέλιμο” της συγκεντρώσεως χρημάτων για την εκδρομή των τελειοφοίτων - αποτελεί μια προσπάθεια επικοινωνίας όλων των πραγόντων της σχολικής ζωής μαθητών, γονέων και καθηγητών.

Στις φετινές συνεστιάσεις οι μαθητές αισθάνθηκαν την ανάγκη να προσκαλέσουν και τον Μητροπολίτη του τόπου, δείχνοντας τον σεβασμό και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζοντας με την ενέργειά τους αυτή την ανάγκη των νέων να αισθάνονται την Εκκλησία κοντά τους σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των μαθητών και παρέστη στη συνεστίαση των μαθητών του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, ενώ στου 1ου Λυκείου απέστειλε εκπρόσωπό του, επειδή για σοβαρό λόγο απουσίαζε την ημέρα εκείνη από τη Ναύπακτο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προβολές: 2037