Skip to main content

Ἀπολογισμός τῶν Συνδέσμων Ἀγάπης

Απολογισμός του Συνδέσμου Αγάπης Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

Το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2008, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου η ετήσια απολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Αγάπης της Ενορίας.

Πριν από την ανακοίνωση των απολογισμών (δραστηριοτήτων και οικονομικής διαχείρισης) έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου, την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, ο οποίος παραβρέθηκε στην συνέλευση.

Στην απολογιστική συνέλευση, που είναι μια «εσωτερική» εκδήλωση του Συνδέσμου, παραβρέθηκαν, εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. Αθανάσιος Λαουρδέκης, Ιερείς, οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι της Ενορίας και τα περισσότερα από τα μέλη του Συνδέσμου Αγάπης, που γέμισαν την αίθουσα.

Μετά την ευλογία της Βασιλόπιττας και μια σύντομη εισαγωγή από τον Επόπτη του Συνδέσμου Πρωτ. Θωμά Βαμβίνη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παρασκευή Σχοινά ανακοίνωσε τον απολογισμό δραστηριοτήτων για το έτος 2007.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Προέδρου ο Σύνδεσμος Αγάπης του Αγίου Δημητρίου, και κατά το 2007, κινήθηκε όσο μπορούσε καλύτερα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του• στον καλλωπισμό του Ιερού Ναού, στην λειτουργία του Ενοριακού Κέντρου, στην οργάνωση εκδηλώσεων και εκδρομών και κυρίως στην ενοριακή πρόνοια, που αποτελεί τον κυριότερο τομέα των δραστηριοτήτων του. Επιλεκτικά θα αναφέρουμε την οργάνωση δύο ανοικτών εκδηλώσεων, την Κυριακή 29 Απριλίου 2007, με ομιλητή τον Μητροπολίτη μας και θέμα: «Ευγονική και ευθανασιακή εποχή» και το ετήσιο φιλολογικό απογευματινό που ετοιμάζουν κάθε χρόνο φιλόλογοι-μέλη του Συνδέσμου, το οποίο κατά το έτος που πέρασε έγινε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και είχε θέμα: «Απόγνωση, απελπισία και ελπίδα στην κοσμική και την εκκλησιαστική ποίηση». Στον ευαίσθητο τομέα της πρόνοιας, όπου χρειάζεται διάκριση στην ανακοίνωση των περιπτώσεων, περιγράφηκαν ανωνύμως δράσεις σε οικονομικά αδύναμους αρρώστους, σε καρκινοπαθείς, σε κάποια περίπτωση αλλοδαπού, που η μέριμνα των ανθρώπων του Συνδέσμου τον συνόδευσε μέχρι την τελευταία του πνοή και ανέλαβε την δαπάνη της κηδείας και του μνημοσύνου του. Ανακοινώθηκαν πληρωμές λογαριασμών, ενοικίων, η πληρωμή γυναίκας για την περιποίηση σε καθημερινή βάση μιας κατάκοιτης κ.α.

Στην συνέχεια η ταμίας του Συνδέσμου κ. Αικατερίνη Μόσχου ανακοίνωσε τον οικονομικό απολογισμό του Συνδέσμου για το 2007. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, το σύνολο εσόδων ήταν: 23.078 €, το σύνολο εξόδων: 20.377 € και το υπόλοιπο για χρήση κατά το τρέχον έτος: 2.701 €.

Την συνέλευση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο οποίος συνεχάρη με θερμά λόγια τα μέλη του Συνδέσμου για τις δραστηριότητές του, καθώς και τους Εφημερίους και τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους για την πολύ καλή συνεργασία τους και ανέλυσε τις έννοιες διάκονος-διακονία. Μεταξύ άλλων είπε και κάτι που και σε άλλες περιπτώσεις τελευταία έχει αναφέρει• ότι, δηλαδή, κι αν τίποτε άλλον δεν είχε κάνει ως Μητροπολίτης στην Ναύπακτο, μόνον η δημιουργία των Συνδέσμων Αγάπης θα αρκούσε, ως ένα πολύ σημαντικό ποιμαντικό έργο που ενεργοποιεί το λαϊκό στοιχείο (κατά κύριο λόγο τις γυναίκες, αλλά και άνδρες) στο έργο της Ενορίας.

Ε.Π.Θ.

Απολογισμός του Συνδέσμου Αγάπης Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ε. ε., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, ο Σύνδεσμος Αγάπης της Ενορίας, πραγματοποίησε εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε:

- Κοπή Βασιλόπιττας,

- Απολογισμό του έργου του Συνδέσμου Αγάπης, καθώς και οικονομικό Απολογισμό του έτους 2007, που έγιναν από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αγάπης κ. Μαρία Βούκλιζα, και

- Δεξίωση, με την οποία περατώθηκε η εκδήλωση.

Το σύνολο των εσόδων του Συνδέσμου για το έτος 2007 ήταν 21.560 Ευρώ. Το σύνολο των εξόδων είναι 19.857 Ευρώ και το υπόλοιπο είναι 1.703 Ευρώ.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής: «Αυτήν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο προσπαθήσαμε και αυτήν την χρονιά να δείξουμε... Συνεχίσθηκαν οι κατ’ οίκον επισκέψεις για ηθική και ψυχολογική στήριξη, η χορήγηση μηνιαίων, καθώς και έκτακτων βοηθημάτων, η παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης και φαγητού σε εβδομαδιαία βάση. Η ετοιμασία και διανομή, τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, δεμάτων με διάφορα είδη τροφίμων, στην προσφορά των οποίων συμμετέχουν... και μαθητές των Σχολείων της Ναυπάκτου... Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών της Πόλης μας, συμβάλαμε στην προσφορά αίματος σε 14χρονη μαθήτρια... Η φροντίδα ευπρεπισμού της Ενορίας, στολισμού των Εικόνων (στις πανηγύρεις και μεγάλες Εορτές) και του Επιταφίου... Μετά την απόλυση από κάθε Κυριακάτικη θεία Λειτουργία προσφέρεται ρόφημα και παρέχεται η δυνατότητα στενότερης επικοινωνίας των ενοριτών μεταξύ τους, καθώς και με τους Ιερείς μας... Πραγματοποιήθηκε απόδειπνο στον Άγιο Ιωάννη Βομβοκούς, καθώς επίσης και διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Άνδρο και την Τήνο... Και όλα αυτά γίνονται με την ευλογία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου, επί 12 συναπτά έτη...».

Την Βασιλόπιττα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, ο οποίος «έκλεισε» και την εκδήλωση απευθύνοντας στους παρισταμένους τον πατρικό του λόγο, τον μεστό οικοδομής και παρακλήσεως. Μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο, που ανιδιοτελώς και με αυταπάρνηση επιτελούν τα μέλη των Συνδέσμων Αγάπης των Ενοριών της Ναυπάκτου και ευχήθηκε για την συνέχισή του με περισσότερο ζήλο.

Τ.Π.

  • Προβολές: 2649