Γράφτηκε στις .

Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 22 Ιουλίου το απόγευμα, στο Πνευματικό μας Κέντρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξεως των μαθημάτων για την Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής ΜουσικήςΣτον εισαγωγικό του χαιρετισμό ο π. Θωμάς Βαμβίνης, γραμματέας της Επιτροπής διοίκησης της Σχολής, αναφέρθηκε στην πορεία της Σχολής τα τελευταία χρόνια και ευχήθηκε η εκδήλωση λήξης που πρώτη φορά πραγματοποιείται να είναι η αρχή για μια καρποφόρα πορεία. Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο δάσκαλος Αριστείδης Μπουχάγιερ, ο οποίος περιέγραψε την πορεία των μαθημάτων και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς για το ενδιαφέρον τους και τους μαθητές για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν μέσα σε συνθήκες δύσκολες για την καλλιέργεια των νέων στην βυζαντινή μουσική.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης άρχισε με την απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων από την χορωδία που αποτελείτο κατά το ήμισυ από τους μαθητές της Σχολής της Μητροπόλεώς μας και κατά το άλλο ήμισυ από μαθητές του κ. Μπουχάγιερ από την Πάτρα.

Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής ΜουσικήςΑκολούθησε το σημαντικότερο μέρος της εκδήλωσης, ήτοι η απόδοση από κάθε μαθητή ατομικά μουσικών μαθημάτων που είχε διδαχθή κατά την διάρκεια της χρονιάς. Η απόδοση των ατομικών μαθημάτων συνοδεύθηκε από θερμό χειροκρότημα συμπαράστασης και επιδοκιμασίας της προσπάθειάς τους. Η μουσική εκδήλωση περατώθηκε με δημοτικά τραγούδια που τραγούδησε άψογα η χορωδία με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων από τους μουσικούς Γιάννη Μπαλαφούτη, κλαρίνο, Κων. Στεφανόπουλο, λαούτο, και Στυλιανό Παλαμά, κρουστά. Την εκδήλωση παρουσίασαν οι φιλόλογοι Χριστίνα Καρανικόλα και Νεκταρία Καραδήμα

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του για την προσπάθεια των μαθητών, συνεχάρη τον δάσκαλο και εξέφρασε την ελπίδα του για το μέλλον της Σχολής και των αναλογίων της Μητροπόλεώς μας.

Ευχή όλων μας είναι σε λίγα χρόνια η Σχολή της Μητροπόλεώς μας να είναι αυτάρκης, να μπορή να παρουσιάζη μουσικές εκδηλώσεις μόνον με τους δικούς της μαθητές και κυρίως οι μαθητές της να δοξάζουν τον Θεό πάνω στα αναλόγια των Ιερών μας Ναών, βοηθώντας τους πιστούς στην κοινή προσευχή και διατηρώντας την μακραίωνη και ψαλτική παράδοση.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στους μαθητές διπλώματα-βεβαιώσεις παρακολούθησης μαθημάτων της Σχολής.

Α.Κ.