Skip to main content

Θερινή πανήγυρη Αγίου Βλασίου

Το διήμερο 16 και 17 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την περιοχή του Αγίου Βλασίου και λάμπρυνε με την παρουσία του την θερινή πανήγυρη, κατά την οποία ο Κάτω Άγιος Βλάσιος εορτάζει την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου κατά την Τουρκοκρατία, όταν έσωσε τον πληθυσμό από τους Τούρκους. Στην θεία Λειτουργία συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι Ιερείς της Επαρχίας του Αγίου Βλασίου. Έψαλε παραδοσιακά, κατανυκτικότατα ο κ. Λουκάς Σκιαδάς, πλαισιούμενος και από άλλους Ιεροψάλτες, όπως τον εκφραστικότατο κ. Στυλιανό Κούτρη Συμμετε?χαν οι Αρχές του τόπου και πλήθος λαού.

Θερινή πανήγυρη Αγίου ΒλασίουΣτο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αρχιερατικό Επίτροπο του Αγίου Βλασίου, π. Βασίλειο Καρατζίνη, ο οποίος αντικατέστησε τον συνταξιοδοτηθέντα αλλά παραμένοντα ακμαιότατο και πολύτιμο συνεργάτη π. Κωνσταντίνο Μάλαινο.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου στα Καραμανέϊκα. Πρόκειται για το πλήρως ανακαινισμένο και αρτίως εξοπλισμένο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, που αν και δεν έχει πλέον μαθητές, θα συνεχίση με την νέα χρησιμότητά του να διακηρύσση την πρόθεση του λαού και των αρχών του Αγίου Βλασίου να μην ερημώσουν τα γραφικά και ιστορικά αυτά μέρη. Μετά το πέρας των εγκαινίων ο Δήμος προσέφερε επίσημο γεύμα στους καλεσμένους.

Κατά την περιοδεία του στον Άγιο Βλάσιο ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε το πρωΐ της Κυριακής 9 Αυγούστου στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου και φιλοξενήθηκε μαζί με την συνοδεία του στις ανακαινισμένες και φιλόξενες εγκαταστάσεις της. Στην Κατασκήνωση βρίσκονταν τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου και οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Χριστοφόρος και π. Λαυρέντιος. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους κατασκηνωτές για την ζωή της κατασκήνωσης ως πρακτική εφαρμογή της χριστιανικής ζωής, υπογράμμισε τις ωφέλειες της κοινοτικής ζωής, παρακολούθησε την λιτή γιορτή τους, άκουσε τα τραγούδια τους και ξαναθυμήθηκε αναμνήσεις από την εποχή που ήταν και ο ίδιος κατασκηνωτής και υπαρχηγός των κατασκηνώσεων αυτών.

Ευρισκόμενος στην περιοχή του Αγίου Βλασίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Τατάρνης, όπου προσκύνησε τα τίμια λείψανα και ξεναγήθηκε στο μουσείο της Μονής, και συνομίλησε εκτενώς με τον πολυτάλαντο Ηγούμενό της π. Δοσίθεο και τους μοναχούς.

A.K.

  • Προβολές: 4073