Η Ἱερὰ Πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων στην Έδεσσα

Ευρισκόμενος, ως εκπρόσωπος της Ι. Συνόδου, στην Βέροια για τον εορτασμό των Παυλείων, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας δέχθηκε την ευγενή πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Χρυσοστόμου για να συμμετάσχη στον τοπικό πανηγυρικό εορτασμό των Αγίων Αναργύρων. Ο Σεβ. κ. Ιερόθεος έλαβε μέρος στον πανηγυρικό εσπερινό μαζί με τον οικείο Ποιμενάρχη και στην λιτανεία των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνος, την οποία λιτανεία καθιέρωσε ο Σεβ. Χρυσόστομος, και στην οποία συρρέει όλος ο ευσεβής και φιλακόλουθος λαός της ακριτικής πόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους δύο Αρχιερείς, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβ. κ. Ιερόθεος.

Στο τέλος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Χρυσόστομο για την ευγενή του πρόσκληση και την φιλοξενία, και εξέφρασε την συγκίνησή του για το ότι λειτούργησε μαζί με όλους τους παλαιούς και νέους Ιερείς της Μητροπόλεως, τους οποίους γνώριζε από την πολυετή διακονία του σ’ αυτήν, και για το ότι αντίκρυσε τον ευσεβή λαό της Ι. Μητροπόλεως, την οποία υπηρέτησε για δεκαοκτώ συναπτά έτη.

Ως ανταπόδοση στην εγκάρδεια φιλοξενία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κάλεσε με την σειρά του τον Σεβ. κ. Χρυσόστομο να επισκεφθή την Μητρόπολή μας και να φιλοξενηθή στην όμορφη Ναύπακτο.

Ν.Γ.

  • Προβολές: 1909

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance