Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας στην μεσημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ (28 Απριλίου)

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας στην μεσημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ  (28 Απριλίου)

Την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα θέματα της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19), ήταν προσκεκλημένος στην μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Γιώργο Λιάγκα και Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την ρήση του Μάξ Βέμπερ περί των τριών εξουσιών, μίλησε για το φαινόμενο των θηρευτών λέξεων, οι οποίοι απομονώνουν λέξεις προκειμένου να δημιουργούν προβλήματα και να απαντούν με τον τρόπο αυτό στους διαφωνούντες μαζί τους, και ανέλυσε το νόημα της φράσεως.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για το Συνοδικό και Ιεραρχικό Σύστημα της Εκκλησίας, δηλαδή ότι υπάρχει και συνοδικότητα και ιεράρχηση.

Υπεραμύνθηκε του γράμματος του Μακαριωτάτου, με συνοδική έγκριση και εξουσιοδότηση, για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, μιλώντας για την υπευθυνότητα της Εκκλησίας για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων που θέτει η επιστημονική Επιτροπή, που δεν είναι μικρότερη από την υπευθυνότητα των άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Μίλησε για τον κίνδυνο να μην ανοίξουν σύντομα οι Ναοί.

Προβληματίσθηκε για την επιμονή που παρατηρείται με την αναβολή ανοίγματος των Ιερών Ναών.

Μίλησε για τις ανάγκες των ανθρώπων, που δεν είναι μόνον οικονομικές, αλλά και πνευματικές, ψυχολογικές, υπαρξιακές.

Μίλησε για την μεγάλη συνεισφορά της Εκκλησίας, όχι μόνον στον κοινωνικό τομέα, αλλά στην ψυχική και ψυχολογική στήριξη του λαού.

Ζήτησε κατανόηση προς την Εκκλησία.

Είπε ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Κυβερνήσεως και Αρχιεπισκόπου.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την τηλεφωνική του παρέμβαση με άλλο λόγο του Μάξ Βέμπερ ότι «ο άνθρωπος δεν θα πετύχει το εφικτό εάν δεν προσπαθήσει για το ανέφικτο», και ότι ο άνθρωπος δεν είναι έμψυχο εργαλείο, όπως το θέλουν οι καπιταλιστές.

Μπορείτε να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της εκπομπής ΕΔΩ.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

  • Προβολές: 147106