Skip to main content

Ἁγιασμὸς τοῦ ἀνακαινισμένου Ἱεροῦ Ναοῦ Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιᾶς

Το Σάββατο 13 Αυγούστου το απόγευμα τελέσθηκε με επισημότητα ο αγιασμός για τον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιάς, ο οποίος είχε υποστή εκτεταμένες καταστροφές από πυρκαϊά πριν από δύο σχεδόν χρόνια.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος που τέλεσε τον αγιασμό ομίλησε με αφορμή τα λόγια της ευχής του αγιασμού των εγκαινίων, όταν ο Αρχιερεύς προσεύχεται να διατηρή ο Θεός ασάλευτο τον Ιερό Ναό στους αιώνες, να γίνη ο Ναός κατοικητήριο της δόξης του Θεού και να αγιάζη ο Θεός τους αγαπώντας την ευπρέπεια του Ιερού Ναού. Αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών του Ιερού Ναού, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Παπαβαρνάβα που ως προσωρινός Εφημέριος έφερε εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο, την μηχανικό κ. Κατερίνα Σερεμέτη για την άριστη συνεργασία και την ευγένειά της και τον σύζυγό της κ. Δημήτριο Σχοινά. Επεσήμανε δε την λαμπρότητα που απέκτησε ο Ιερός Ναός μετά από την ανακαίνισή του, έγινε πιο μεγαλοπρεπής, πιο κατανυκτικός και πιο ευρύχωρος από ό,τι πριν την πυρκαϊά. Παρότρυνε δε τους Ενορίτες να τον αγαπούν περισσότερο από το σπίτι τους, ως οικία της ευρύτερης οικογένειας, ήτοι της Εκκλησίας, και ως οίκο του ουρανίου Πατρός.

Στην συνέχεια ο π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας ευχαρίστησε πρώτα τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη του και για το ότι στον ίδιο οφείλεται εν πολλοίς η πορεία του έργου της αποκατάστασης του Ιερού Ναού. Έπειτα ευχαρίστησε τους άμεσους συνεργάτες του, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο, Θεόδωρο Πελέκη και Αχιλλέα Καρέλη για τους κόπους τους. Την Κατασκευαστική Εταιρεία Τέρνα Α.Ε. για την προσφορά υλικών και εργασίας, τον κ. Δημήτριο Σχοινά για την ηλεκτρολογική μελέτη, τον κ. Βασίλειο Μπαρμπαγιάννη για τα σχέδια και την βοήθεια στην έκδοση άδειας, την μηχανικό κ. Αικατερίνα Σερεμέτη, τον Σύλλογο Ναυπακτίων Τορόντο Καναδά και τον Δήμαρχο, την Δημοτική Σύμβουλο Αγγελική Σμπούκη και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας για την οικονομική ενίσχυση, τον π. Ιωάννη Ντζουμάνη για την προσφορά του για όλες τις ξυλουργικές εργασίες, και όλους τους Ενορίτες που βοήθησαν ποικιλοτρόπως, ηθικά, υλικά, οικονομικά, εργατικά.

Ήταν μια μέρα χαράς για την Ενορία που μετά από δύο χρόνια θα λειτουργήται και πάλι στον Ιερό της Ναό. Μάλιστα σε λίγες ημέρες θα πανηγυρίση με μεγαλοπρέπεια τις εορτές της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Αποδόσεως της Κοιμήσεως.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πολιτευτής κ. Χρήστος Παΐσιος και βεβαίως όλοι οι Ενορίτες και πιστοί από άλλες Ενορίες που προσήλθαν να εορτάσουν το ιστορικό αυτό γεγονός.

Φωτογραφίες

 

  • Προβολές: 3445