Εἰδήσεις - Φωτογραφικὰ στιγμιότυπα

Πανηγύρισε ο νέος Ι. Ναός Αγίου Αθανασίου Άνω Δάφνης

Πανηγύρισε ο νέος Ι. Ναός Αγίου Αθανασίου Άνω ΔάφνηςΤο Σάββατο 2 Μαΐου πανηγύρισε ο νέος Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Άνω Δάφνης. Ο κόσμος πολύς τόσο στον εσπερινό, όσο και στην αρχιερατική θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κήρυξε τον θείο λόγο. Αναφέρθηκε στα γνωρίσματα - κριτήρια της αγιότητος, που είναι η ορθόδοξη διδασκαλία και τα ιερά λείψανα. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι απαραίτητο η ορθοδοξία να χαρακτηρίζει όχι μόνο τις σκέψεις και τα λόγια μας, αλλά να διαποτίζη όλη μας την ζωή, τις ενέργειές μας, όλη μας την ύπαρξη και να φθάνη μέχρι και αυτό το σώμα μας, ώστε να αγιάζεται και να γίνεται λείψανο, όπως συνέβει και με τον Μέγα Αθανάσιο. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους Δαφνιώτες για τους δύο θαυμάσιους Ι. Ναούς που ανοικοδομούν, έναν στην Άνω Δάφνη, προς τιμήν του Μεγάλου Αθανασίου, και έναν στην Κάτω Δάφνη, προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής. Έξω από τον Ι. Ναό, μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας, παιδιά του χωριού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς που διδάχθηκαν από τον δάσκαλό τους κ. Βαφειάδη.

Ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου κτίσθηκε στην θέση του παλιού Κοιμητηριακού Ναού, χωρίς να πειραχθή η Αγία Τράπεζα. Ο παλιός Ναός κατεδαφίσθηκε, αφού πρώτα τον είχε σκεπάσει με τον καμαρωτό θόλο του ο νέος και πιο ευρύχωρος. Ο Ι. Ναός αφήνει κατάπληκτο τον προσκυνητή. Πετρόκτιστος, ομορφοκτισμένος, τόσο γραφικός για ενοριακός ναός και τόσο επιβλητικός για εξωκλήσι. Το εσωτερικό του εμπνέει μια ζεστασιά, και ας είναι ακόμη ασοβάτιστος. Βρίσκεται λίγο μακρύτερα από τα τελευταία σπίτια του χωριού, σε μια θαυμάσια τοποθεσία, απ’ αυτές που ο λαός μας κρατεί μόνο για τα μοναστήρια ή για τους κεκοιμημένους του. Και οι Δαφνιώτες έδειξαν πρώτα πρώτα ιδιαίτερη φροντίδα για τους νεκρούς τους, ευπρεπίζοντας με πολλή ευαισθησία το κοιμητήριό τους μαζί με όλον τον προαύλειο χώρο.

Ο Ι. Ναός της Αγίας Παρασκευής, ασκεπής ακόμη, βρίσκεται στην φάση κατασκευής του θόλου, που είναι και η πιο λεπτή. Οι Δαφνιώτες υπολογίζουν πώς με την βοήθεια και την συνδρομή των ευλαβών Χριστιανών θα κατορθώσουν μέσα στο καλοκαίρι να σκεπάσουν και την Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Πράγμα που ευχήθηκε και ο Σεβασμιώτατος, ώστε να δοξάζεται το Όνομα του Θεού και να θεραπεύεται ο λαός.

Η έκδοση της Εφημερίδος καλύπτεται από προαιρετικές εισφορές.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν για την έκδοση της Εφημερίδος και την ενίσχυση της Ιεράς Μητροπόλεως στον φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ποιμαντικό τομέα, ας στέλλουν τα εμβάσματά τους στην διεύθυνση:

Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

Γεωργίου Αθάνα 1

303 00 Ναύπακτος

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προβολές: 1919

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance