Σύνδεσμος Αγάπης Αγίου Δημητρίου - Εκδημεία ενός ανθρώπου της Εκκλησίας

Ετήσια Συνέλευση Συνδέσμου Αγάπης Ενορίας Αγ. Δημητρίου

Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, μετά τον Εσπερινό της Υπαπαντής, η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Αγάπης της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου, ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Αθανάσιος Λαουρδέκης, ο Επόπτης του Συνδέσμου, π. Θωμάς Βαμβίνης, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντώνιος Βαζούρας και ο π. Αντώνιος Πολυζώης. Την συνέλευση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι του Ναού. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του Συνδέσμου και των οικογενειών τους.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο π. Αθανάσιος Λαουρδέκης απευθυνόμενος στις κυρίες - μέλη του Συνδέσμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που πραγματοποιείται και τις ευχαρίστησε για την συνεργασία και διακριτική δραστηριοποίησή τους στον τομέα κυρίως της κοινωνικής πρόνοιας της Ενορίας.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πρεσβ. κ. Παρθένα Βαμβίνη, έκανε έναν απολογισμό του συνολικού έργου και των προσπαθειών που κατέβαλε ο Σύνδεσμος στην προσπάθειά του να ανταποκριθή στην εν πολλοίς ευαίσθητη αποστολή του. Τόνισε ιδαίτερα την ενεργοποίηση των μελών στην κοινωνική πρόνοια, και αναφέρθηκε αναλυτικότερα στο σοβαρό έργο που πραγματοποιείται στον τομέα αυτόν, αλλά και στους άλλους τομείς που εκτείνονται οι δραστηριότητες του Συνδέσμου (καλλωπισμός του Ναού, ευρύτερο έργο της Μητροπόλεως κ.ά.). Ευχαρίστησε όλους όσους συμπαρίστανται στο έργο του Συνδέσμου Αγάπης και κυρίως τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Αθανάσιο Λαουρδέκη καί, ολοκληρώνοντας, προέβη σ’ έναν οικονομικό απολογισμό του έτους που πέρασε.

Θέλοντας να συνδέση την όλη εκδήλωση με την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας ο Επόπτης του Συνδέσμου π. Θωμάς Βαμβίνης, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Υπαπαντής και την συνέδεσε με την έναρξη της εκκλησιαστικής ζωής του ανθρώπου από την γέννησή του.

Ακολούθως ο π. Αντώνιος Βαζούρας ο οποίος κλήθηκε να κλείση την συνέλευση, αφού τόνισε την αναγκαιότητα της παρουσίας του Συνδέσμου, ευχήθηκε το έργο που επιτελείται να γίνεται πάντα εν ονόματι και προς δόξαν Χριστού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μικρή δεξίωση στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Ναού, που σύντομα πρόκειται να επιπλωθή και να τεθή σε πλήρη λειτουργία.

Μ.Σ.


Εκδημεία ενός ανθρώπου της Εκκλησίας

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου κηδεύτηκε ο Γεώργιος Μπανιάς, από τον Ι. Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Χάνι Μπανιά, του οποίου υπήρξε κτήτορας, και τον οποίον μόλις πριν τρία χρόνια είχε εγκαινιάση ο Σεβασμιώτατος, και είχαμε αναφερθή σχετικά στο τεύχος 5 της Παρέμβασης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για τον εκλειπόντα, ο οποίος υπήρξε ένας πιστός άνθρωπος, άνθρωπος του λαού αλλά προπαντός του Θεού. Κοινωνικός και φιλάνθρωπος. Έζησε δε τα τελευταία του χρόνια σχεδόν καλογερικά, δίπλα στο ναΰδριο που ο ίδιος έκτισε, στην γραφική τοποθεσία δίπλα στον Εύηνο.

Σύντομο λόγο εκφώνησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός:

“Στον αγαπημένο μας, Γιώργο Μπανιά

θείε Γιώργο,

Σου αποδίδουμε σήμερα, εδώ στην εκκλησία σου, του Πατρός Κοσμά του Αιτωλού, τον ύστατο χαιρετισμό για την μεγάλη σου προσφορά στον τόπο σου και την εκκλησία σου, που τόσο αγάπησες και έταξες την ψυχή σου. Εμείς εδώ οι κάτοικοι, σου το αναγνωρίζουμε και σε ευχαριστούμε. Σού υποσχόμεθα δε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνη όρθια η εκκλησία σου... (ο ναός που έκτισε).

Ο Σύλλογος του Κοσμά του Αιτωλού, του οποίου υπήρξες μέλος, σε έκτακτη συνεδρίασή του σου απονέμει τον τίτλο του επιτίμου μέλους και σε αναγνωρίζη ως Μέγα Ευεργέτη.

Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάση.

Φιλανθρωπικός - Πολιτιστικός Σύλλογος

Κοσμάς ο Αιτωλός”

  • Προβολές: 2111