Εἰδήσεις ἀπὸ τὸ διαδίκτυο καὶ σχόλια

 

Με το internet ταξιδεύουμε σε χώρες μακρινές και επισκεπτόμαστε ηλεκτρονικώς όλα τα μέρη της γής. Μαθαίνουμε για άλλους λαούς, φυλές, πολιτισμούς. Όλοι είμαστε παιδιά του Ενός Πατρός, και όλοι είμαστε καλεσμένοι στην Βασιλεία Του! Στο διαδίκτυο βλέπουμε ακόμη την παρουσία της Ορθοδοξίας σε όλες τις Ηπείρους της γής· από την Αμερική, ως την Αφρική και την ανατολική Ασία.

Συναξάριο του Αγίου Μητροφάνη Τσέ Σούνγκ και των σύν αυτώ μαρτυρησάντων στον διωγμό των Μπόξερ το 1900Στην μακρινή Κίνα, λοιπόν, υπάρχει ορθόδοξη Μητρόπολη, ορθόδοξη Εκκλησία, στερεωμένη, μάλιστα, όπως και κάθε ορθόδοξη Εκκλησία, σε αίματα μαρτύρων. Στην σελίδα της Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ (http://www.cs.ust.hk/faculty/dimitris/metro/hkmetropolis.html) μπορεί κανείς να διαβάση το συναξάριο του Αγ. Μητροφάνη Τσέ Σούνγκ και των σύν αυτώ μαρτυρησάντων στον διωγμό των Μπόξερ το 1900, των οποίων την εικόνα βρήκαμε στην προαναφερθείσα σελίδα και την παρουσιάζουμε στους αναγνώστες μας. Στην Κίνα η Ορθοδοξία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1685, εκατό χρόνια νωρίτερα από τον Προτεσταντισμό.

Το 1861 βλέπουμε την παρουσία της Ορθοδοξίας στην Ιαπωνία, όταν δίδαξε ο πρώτος ιεραπόστολος, ο Ρώσος άγιος Νικόλαος της Ιαπωνίας. Η σελίδα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιαπωνίας βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www2.gol.com/users/ocj/TheOrthodoxChurchinJapan.htm.

Η Ορθοδοξία υπάρχει στην Αφρική από την εποχή του Αποστόλου Μάρκου (40 μ.Χ.), και στις σελίδες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (http: //www.greece.org/gopatalex/) βρίσκουμε ένα πλήθος άρθρων για την ιστορία του Πατριαρχείου από τότε μέχρι σήμερα. Έχει φωτογραφίες από την ζωή της Εκκλησίας στην Αφρική. Έχει εκτενή αναφορά στην Ιερατική Σχολή της Κένυας που ιδρύθηκε από τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Μακάριο, ως προσφορά στο λαό της Κένυας. Σήμερα η σχολή έχει 42 φοιτητές από Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία, Μαδαγασκάρη, Ζιμπάμπουε και Καμερούν. Η ζωή της Εκκλησίας στην Αφρική ενισχύεται διαρκώς με μεταφράσεις λειτουργικών κειμένων και με κατηχητικό υλικό από την δική μας Αποστολική Διακονία.

M.M.R

  • Προβολές: 2340