Τριήμερο Ἐκδηλώσεων κατὰ τῶν Ναρκωτικῶν

Το Κέντρο Εργαζομένης Νεότητος Αγρινίου, “ψηλαφίζοντας με ευαισθησία την νέα πραγματικότητα” της κοινωνίας μας, διοργάνωσε τριήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με την κινητή μονάδα “Πήγασος” του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και το Κέντρο Πρόληψης “Οδυσσέας” Αιτωλοακαρνανίας.

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 11:30 το πρωΐ η εκδήλωση του ΚΕΝΕ πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο. Έλαβαν μέρος στην συνάντηση η Επιτροπή Ναυπάκτου κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και διάφοροι φορείς της Πόλεως.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν “η ευαισθητοποίηση και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και ιδιαιτέρως των νέων, η ενθάρρυνση της δημιουργίας των συνθηκών που παράγουν υγιείς τρόπους ζωής, την ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των πολιτών, όλων των φορέων” την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι “πρόβλημα όλων μας”.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση τονίστηκε το γεγονός ότι τα ναρκωτικά είναι κοινωνικό πρόβλημα και όχι ιατρικό - βιολογικό. Η χρήση των ναρκωτικών δεν γίνεται επειδή υπάρχουν οι ναρκωτικές ουσίες, αλλά “επειδή υπάρχουν δομές που παράγουν ευάλωτα άτομα”.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι “τά ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της κρίσης των αξιών της εποχής μας, των ψυχολογικών αδιεξόδων του σύγχρονου ανθρώπου, της κακής ποιότητας των οικογενειακών και γενικότερα ανθρώπινων σχέσεων, της ελλειψης ιδανικών”, της αυξανόμενης κρίσης της σύγχρονης νεοελληνικής κοινωνίας.

Μιλώντας ο κ. Παν. Κορκόντζελος, Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στο έργο των Επιτροπών.

Ο Σεβασμιώτατος, με την ιδιότητά του ως Ποιμενάρχης αλλά και ως Πρόεδρος της Επιτροπής κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι στην βάση του υπαρξιακό και σχετίζεται με τον μεγάλο εχθρό του ανθρώπου, τον θάνατο, που ως γνωστόν δεν είναι ένα απλό επεισόδιο στην ζωή του ανθρώπου, αλλά την καθορίζει σ’ όλες τις εκδηλώσεις της.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που ελπίζουμε να έχη αποτελέσματα στην προοπτική της ευαισθητοποίησης των φορέων και της συνειδητοποίησης της ουσίας του προβλήματος.

  • Προβολές: 2189

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance