Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στο Αντίρριο

Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στο ΑντίρριοΘερμή υποδοχή επεφύλαξαν λαός και άρχοντες της επαρχίας μας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, όταν την Παρασκευή προ του Λαζάρου πέρασε από το Αντίρριο κατευθυνόμενος προς το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, για να συμμετάσχη στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εξόδου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Αθανάσιο Λαουρδέκη συνόδευσαν τον Μακαριώτατο στην διεύλευσή του από το Ρίο στο Αντίρριο σε ειδικά ναυλωμένο από τον Δήμο Αντιρρίου φέρυ μπότ. Στο Αντίρριο υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταμάτης, ο Δήμαρχος Αντιρρίου κ. Θ. Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Κ. Κονίδας, Ιερείς, μοναχοί και πολύς λαός, που τον επεφημούσε, ενώ η Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική παιάνιζε εμβατήρια.

Τον Μακαριώτατο προσεφώνησαν ο Δήμαρχος Αντιρρίου, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, ο οποίος και τον προσεκάλεσε να επισκεφθή επίσημα την Ναύπακτο.

Ο Μακαριώτατος αποδέχθηκε την πρόσκληση, ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και απηύθυνε σύντομο αλλά θερμό λόγο προς τους συγκεντρωμένους Χριστιανούς.

  • Προβολές: 1554

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance