Ημέρα Ξενιτεμένων Ναυπακτίων

 

Ημέρα Ξενιτεμένων ΝαυπακτίωνΜια Κυριακή του Αυγούστου είναι αφιερωμένη από την Ιερά Μητρόπολη στους ξενιτεμένους, όπου γής, Ναυπακτίους. Η Ημέρα των Ξενιτεμένων έχει καθιερωθή εδώ και τρία χρόνια από τον Σεβασμιώτατο. Φέτος, τελέσθηκε θ. Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Αρτοκλασία υπέρ των Ξενιτεμένων και προσφέρθηκε κέρασμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους ξενιτεμένους αδελφούς μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Μητροπόλεως, μίλησε για τους λόγους που τους κρατούν –καί πρέπει να τους κρατούν– δεμένους με την Πατρίδα και για την προσφορά τους σ’ αυτήν.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Κωνσταντίνος Κονίδας, ο οποίος τόνισε την προσφορά των ομογενών προς την Πατρίδα, μέσω των διαφόρων δωρεών και κληροδοτημάτων.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική συζήτηση που επακολούθησε, θίχτηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τους ξενιτεμένους, όπως η εκκλησιαστική κατάσταση στην Αμερική, οι ορθόδοξες αναζητήσεις των Αμερικανών, η διαφύλαξη των ελληνορθοδόξων παραδόσεων από τους ομογενείς, τα Ιδρύματα της πόλης μας κ.ά.

Τον λόγο πήρε επίσης ο Αιδεσ. π. Κωνσταντίνος Τσίγκας, οι πρόεδροι των συλλόγων Ελληνοαμερικανών, Ελληνοαυστραλών και των εν Αθήναις Ελληνοαμερικανών, κ. Χρήστος Παπαβλαχόπουλος, κ. Ιωάννης Ιωάννου και κ. Σοφία Μπένου, καθώς και ο συγγραφέας κ. Βενιζέλος Σιμιανόπουλος.

Η συνάντηση τελείωσε σε ευφρόσυνη ατμόσφαιρα και οι ξενιτεμένοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν τον Σεβασμιώτατο στην ...ξενιτειά, ενώ ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, αν εποικισθή η Σελήνη, οι πρώτοι έποικοι θα είναι Ναυπάκτιοι!

  • Προβολές: 1885

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance