Η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτου μας

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου εόρτασε ο Σεβασμιώτατος την ονομαστική του εορτή, μαζί με το ποίμνιό του, μία μέρα πριν αρχίσουν οι εργασίες της Ιεραρχίας.

Η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτου μαςΤον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν από κοντά οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς: Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος, Θηβών κ. Ιερώνυμος, Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο από Ναυπάκτου Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Ελευθερουπόλεως κ. Ευδόκιμος, Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρος, Κηθύρων κ. Κύριλλος, Κωνσταντίνης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Αρίσταρχος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Λεόντιος.

Στο αρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος επτά Αρχιερείς, πολλοί Ιερείς (δέν ήταν δυνατόν να λάβουν μέρος όλοι), τέσσερις διάκονοι, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθηναγόρας Δικαιάκος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Μετά την θ. Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές ποιμνίου του στο Επισκοπείο.

Το μεσημέρι παρατέθηκε πλούσια τράπεζα στην οποία παρακάθησαν οι Αρχιερείς, το Ιερατείο, οι Αρχές της Πόλεως, ο Δήμαρχος Αντιρρίου, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων της Πόλεως.

Η εφημερίδα μας εύχεται στον Σεβασμιώτατο να του χαρίζει ο Θεός υγεία και μακροημέρευση, να εορτάζη εις έτη πολλά, επ’ αγαθώ της Τοπικής και της Καθόλου Εκκλησίας του Χριστού.

  • Προβολές: 2266