Εἰδήσεις ἀπὸ τὸ διαδίκτυο καὶ σχόλια

Από την αλληλογραφία των ιστοσελίδων Pelagia καί Romanity

Από τα τελευταία μηνύματα που λάβαμε στις δύο ιστοσελίδες Pelagia καί Romanity, δημοσιεύουμε δύο, τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πρώτο προέρχεται από το Ιρλανδικό Εθνικό Κέντρο, το οποίο προσπαθεί να δημιουργήση έναν εκπαιδευτικό κόμβο, φιλοδοξώντας να είναι πρότυπος και πρωτοποριακός στο είδος του. Στην προσπάθειά του αυτή ζήτησε και την σύνδεση με την ιστοσελίδα romanity, πράγμα που θα βοηθήση να γίνουν γνωστές και να διαδοθούν και στην χώρα αυτή, και όχι μόνον, οι ιστορικές και θεολογικές απόψεις που προβάλλει η συγκεκριμένη σελίδα.

Το δεύτερο προέρχεται από την Ολλανδία, και συγκεκριμένα από Ιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πρότυπη ιερατική σχολή “γιά την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς ενοριακών εργατών”, και στην προσπάθειά τους αυτή ζητούν τα βιβλία του Σεβασμιωτάτου, ως βιβλία σύγχρονα και αυθεντικά ορθόδοξα.

Διακ. Κ.Γ. - Γ.Γ. - Α.Φ.

“Χαιρετισμούς από την Ιρλανδία

Εκπροσωπώ το Ιρλανδικό Εθνικό Κέντρο για την τεχνολογία στην εκπαίδευση. Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Παιδείας της Ιρλανδίας και την εταιρεία αήιήη για την ανάπτυξη μιας εθνικής εκπαιδευτικής πύλης στο διαδίκτυο, που θα ονομασθή ScoilNet 2000 (Scoil είναι το σχολείο στα ιρλανδικά). Το ScoilNet 2000 θα περιλαμβάνη ένα μεγάλο εύρος δεδομένων και πηγών, εξασφαλίζοντας την θέση του ως κορυφαίας εκπαιδευτικής πύλης και σελίδας πηγών του διαδικτύου στην χώρα. Αναμένεται ότι η σελίδα θα έχει υψηλή παρουσία στο Δίκτυο και μεγάλο όγκο κίνησης, με κοινό 1,5 εκατομμύριο χρήστες του διαδικτύου, αποτελούμενο από δασκάλους, μαθητές και γονείς σε επίπεδο δημοτικού και μεγαλύτερο, προβλέπεται ότι το site θα έχει υψηλή ποιότητα και υψηλή κυκλοφορία. Η σελίδα θα αρχίσει επίσημα την λειτουργία του στις αρχές Σεπτεμβρίου, με μεγάλη δημοσιότητα από τον τύπο και τα μέσα ενημέρωσης. Η διεύθυνσή της θα είναι www.scoilnet.ie.

Ελπίζουμε ότι η ιστοσελίδα σας θα μπορούσε να περιληφθή στην νέα σελίδα. Εάν μας χορηγήσετε την άδεια να έχουμε σύνδεση με την σελίδα σας, το περιεχόμενό της θα τοποθετηθή μέσα στην πύλη ScoilNet. Η σελίδα σας θα επωφεληθή από την υψηλή προβολή και τα επίπεδα κίνησης, καί, βεβαίως, θα διατηρήσετε τον πλήρη έλεγχο στο περιεχόμενό της. Αν εσείς αποδεχθείτε αυτή την πρότασή μας, θα σάς ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να έλθετε σε επαφή με εμένα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόλις ευκαιρήσετε.

Παρακαλώ να μη διστάσετε να έλθετε σε επαφή μαζί μου αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή επιφύλαξη.

Στην περίπτωση που εγκρίνετε τα πιο πάνω θα σάς είμαι πολύ ευγνώμων.

Ευχαριστώ που μου διαθέσατε τον χρόνο σας

Χαιρετίσματα

Humphery M.”

* * *

“Στο Άμστερνταμ, με την ευλογία των Επισκόπων μας, δημιουργούμε ένα νέο ορθόδοξο θεολογικό σχολείο για Ιερείς. Το σχολείο είναι μια κοινή προσπάθεια Ιερέων και Διακόνων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας. Όλοι δουλεύουμε αμισθί και προσφέρουμε ενέργεια και χρόνο για την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς ενοριακών εργατών. Τον πρώτο χρόνο είχαμε 21 μαθητές.

Στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε σύγχρονα αλλά και αυθεντικά ορθόδοξα κείμενα σκέφτηκα τα έργα του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου. Μπόρεσα και βρήκα τα ... (τίτλοι αγγλικών μεταφράσεων των βιβλίων του Σεβασμιωτάτου).

Μπορείτε να μας στείλετε τα υπόλοιπα όσο το δυνατόν γρηγορότερα;

Protopresbyter Stephan B.

professor of Patristics and Catechetics”

  • Προβολές: 2035