Η Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας - Απολογισμός Συνδέσμου Αγάπης Αγίας Παρασκευής

Η Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας

Από την αρχή του χρόνου λειτουργεί η Χορωδία της Μητροπόλεώς μας, στην οποία διδάσκονται ύμνοι της Εκκλησίας μας και δημοτικά τραγούδια. Η χορωδία ήδη έκανε την πρώτη της επιτυχημένη εμφάνιση στην χριστουγεννιάτικη εορτή των νεανικών συνάξεων της Μητροπόλεως και συνεχίζει να προοδεύη με μεγάλη όρεξη και από μέρος του διευθυντού και δασκάλου κ. Κωνσταντίνου Λανάρα και από μέρος των χορωδών, οι οποίοι ανήκουν σ’ όλες τις ηλικίες.

Πάντως η όρεξη και η έμπνευσή τους κρίνεται απολύτως δικαιολογημένη, αν αναλογιστή κανείς τους θησαυρούς –αληθινούς θησαυρούς– των οποίων γίνονται μέτοχοι. Πρόκειται, βεβαίως, για μουσικούς θησαυρούς, αλλά συγχρόνως και για θησαυρούς του λόγου. Εκτός από τους ύμνους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από πνευματοφόρους ανθρώπους, που “φόρτισαν” με την δύναμη του Πνεύματος τα δημιουργήματά τους, διδάσκονται επίσης θαυμάσια και σπάνια δημοτικά τραγούδια, μέσα στα οποία αποτυπώνεται η ψυχή του Ρωμιού. Και βέβαια, σ’ αυτά τα δημιουργήματα της καλλιτεχνικής ρωμαίϊκης ψυχής, η μελωδία και ο ρυθμός συνάδουν με το δυνατό νόημα των λόγων.

Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μπολιαστούν, όσοι το επιθυμούν, και να μπολιάσουν και τα παιδιά τους με την αγνότητα, την λεβεντιά, αλλά και την προσευχή που αναδίδουν οι θησαυροί αυτοί της λογοτεχνικής και μουσικής μας παραδόσεως. Πιστεύουμε ότι τα ακούσματα της μουσικής μας παραδόσεως αποτελούν ένα πολύ καλό και ίσως απαραίτητο εφόδιο για την πνευματική και την κοινωνική ζωή των ανθρώπων.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο βράδυ στις 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Για όσους μάλιστα επιθυμούν να γίνουν εγκρατείς και της μουσικής βυζαντινής παιδείας, στις 7:00 μ.μ. παραδίδονται σε ξεχωριστό κύκλο μαθήματα βυζαντινής μουσικής (νότες, ήχοι κλπ.) από τον ίδιο δάσκαλο, τον κ. Κωνσταντίνο Λανάρα.

Αρχ. Κ.Ε.Γ.

Απολογισμός Συνδέσμου Αγάπης Αγίας Παρασκευής

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση του Συνδέσμου Αγάπης Αγίας Παρασκευής. Η εκδήλωση άρχισε με εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος.

Ακολούθησε ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, από την Πρεσβυτέρα και πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μαρία Τσιτσιρίκη - Πλατανιώτου, η οποία παρουσίασε τις πολλαπλές δραστηριότητες του Συνδέσμου. Εν συνεχεία ο Επόπτης του Συνδέσμου π. Θεμιστοκλής Τσιτσιρίκης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό προσφοράς φαγητού σε αναξιοπαθούντα πρόσωπα της Ενορίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το έργο της προσφοράς του Συνδέσμου στις ημέρες μας. Ενεθάρρυνε και παρεκίνησε στην συνέχιση και επέκταση του έργου του Συνδέσμου.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στο Ενοριακό Κέντρο, όπου προσφέρθηκαν τσάϊ - καφές και γλυκίσματα, όλα από το περίσσευμα της αγάπης των Κυριών. Έγινε διάλογος σχετικά με τα θέματα και την λειτουργία του Συνδέσμου. Πολλές ήταν οι προτάσεις και οι σκέψεις που αναπτύχθηκαν από τις Κυρίες μέσα σ’ ένα ζεστό, εγκάρδιο και χαρούμενο κλίμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Αθανάσιος Λαουρδέκης, οι Ιερείς του Ναού, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πολλές Ενορίτισσες.

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου η ευλογία του Θεού στον Σύνδεσμο Αγάπης της Αγίας Παρασκευής θα είναι πλούσια και για την νέα χρονιά.

Πρεσβ. Π. Τ.

  • Προβολές: 1569

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance