Εἰδήσεις ἀπό τὸ διαδίκτυο καὶ σχόλια

“Ευχαριστώ τον Θεό και την κοινότητά σας για τα ανεκτίμητα δώρα και την συνεισφορά σας στην Ορθοδοξία της Αμερικής. Έχω έναν πολύ καλό φίλο σε φυλακή που διψάει για πνευματική αναψυχή. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να λάβη βιβλία είναι να του τα στείλη ο εκδότης ή ο διανομέας κατευθείαν σε αυτόν. Θα ήθελα να του στείλω την “Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία” και το “Mind of the Orthodox Church”.

Μπορεί να έχετε περισσότερα στις εκδόσεις σας που θα ήθελα να του στείλω, αλλά θα ήθελα να του στείλω λίγα τώρα για την προστασία του. Να προσθέσω πώς όλα τα βιβλία πρέπει να είναι με χάρτινο μαλακό εξώφυλο. Θα ήθελα να είχα έναν κατάλογο ώστε να μπορέσω να κάνω επιλογές από τις εκδόσεις σας. Εάν μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου, θα το εκτιμούσα πολύ...”.

Το μήνυμα είναι γραμμένο από ένα ζεύγος Αμερικανών, οι οποίοι εκκλησιάζονται σε Ορθόδοξη Εκκλησία (“Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία”) στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών και απευθύνεται στην σελίδα Pelagia.org, όπου παρουσιάζονται τα κείμενα του Σεβασμιωτάτου, και τα οποία είναι γνωστά στον χώρο της Αμερικής.

Να σημειώσουμε ως μικρό σχόλιο ότι η ορθόδοξη διδασκαλία προϋποθέτει ανθρώπους “φυλακισμένους”, δηλαδή ανθρώπους που αισθάνονται φυλακισμένοι στο ενθάδε και αναζητούν την έξοδό τους στο επέκεινα. Ανθρώπους με νοσταλγία για την ζωή της ελευθερίας του Πνεύματος. Και ίσως στον φυλακισμένο αυτό –πού “διψάει για πνευματική αναψυχή”– να καρποφορήση πλουσιότερα ο λόγος του Θεού, από ότι σε όλους εμάς, που ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας και της πληρότητας.

Θα είναι πολύ παρήγορο, αν τα συγκεκριμένα αυτά βιβλία διδάξουν σε κάποιον άνθρωπο να προσεύχεται μέσα στην φυλακή του, και γίνουν τελικά αιτία να ελευθερωθή πνευματικά, όντας φυλακισμένος σωματικά. Εμείς πάντως του ευχόμαστε, ελευθερία κατ’ άμφω.

Αρχιμ. Κ.Ε.Γ. - Γ.Γ.

  • Προβολές: 1530

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance