Εἰδήσεις Ἰουνίου 2000

Συλλαλητήριο για το οικιστικό της Ναυπάκτου

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε λαϊκή διαμαρτυρία, την οποία οργάνωσε ο Δήμος και το εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, ο οποίος, προλογίζοντας την συγκέντρωση στην πλατεία λιμανιού, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λόγω του αδιεξόδου και της στασιμότητας που παρατηρείται στο οικιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ναύπακτος. Υποστήριξε ότι κάθε παρόμοιο πρόβλημα έχει επιπτώσεις στην κοινωνία και σ’ αυτήν την καλή λειτουργία της οικογένειας, γιατί πολλάκις τα κοινωνικά προβλήματα οδηγούν στο να “κλείνουν σπίτια”, και αυτό με την σειρά του επιτείνει ακόμη πιο πολύ τα κοινωνικά προβλήματα. Υπογράμμισε δε ότι “τό Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο”. Δηλαδή, οι νόμοι ψηφίζονται για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και η κοινωνία, και όχι να δημιουργούνται αδιέξοδα και να διαιωνίζωνται άδικες και αντικοινωνικές καταστάσεις.

Μίλησαν ακόμη ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Κ. Κονίδας και οι εκπρόσωποι των άμεσα θιγομένων τάξεων. Εν συνεχεία ακολούθησε πορεία, στην οποία έλαβε μέρος και ο Σεβασμιώτατος.

Ἔργα στὶς Κατασκηνώσεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου αρχίζουν οι κατασκηνωτικές περίοδοι του φετινού Καλοκαιριού, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, που βρίσκονται στον άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου. Για τις τρεις περιόδους, που έχουν προγραμματισθεί για φέτος, θα έχουμε ρεπορτάζ στα επόμενα “καλοκαιρινά” φύλλα της “Παρέμβασης”. Το κατασκηνωτικό ρεπορτάζ, προς το παρόν, μπορεί να αναφερθή μόνο στις εργασίες που έγιναν φέτος, ώστε να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι πολύ καλές συνθήκες των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων.

Φέτος, λοιπόν, ανανεώθηκαν όλοι οι θάλαμοι· πλακοστρώθηκαν, βάφηκαν, τοποθετήθηκαν καινούργια ξύλινα κρεβάτια και ντουλάπες, άλλαξε όλη η επίπλωσή τους. Και όλα αυτά με πολύ προσοχή και μεράκι, ώστε η παραμονή στο θάλαμο να είναι ευχάριστη από όλες τις απόψεις. Επίσης, ανακατασκευάσθηκε μέρος της μάνδρας του γηπέδου, που είχε χαλάσει από δυνατή βροχή τον Χειμώνα, και έγινε τώρα μια μελετημένη, στέρεη κατασκευή. Στην ανακατασκευή της μάνδρας το τσιμέντο που χρειάσθηκε ήταν χορηγία της κοινοπραξίας “Γέφυρα”, στην οποία οφείλονται ευχαριστίες. Επίσης, ανακατασκευάστηκε το δάπεδο του γηπέδου του μπάσκετ, το οποίο είχε υποστεί φθορές, ενώ το γήπεδο του ποδοσφαίρου “ντύθηκε” με χλοοτάπητα.

Όλα αυτά τα έργα “εκσυγχρόνισαν” σε μέγιστο βαθμό τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, έκαναν ακόμη πιο ευχάριστο το περιβάλλον, αλλά φόρτωσαν με μεγάλο βάρος τα ισχνά οικονομικά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση σε αυτούς που αγαπούν τους νέους και τα έργα της Εκκλησίας, να βοηθήσουν στην ελάφρυνση αυτού του οικονομικού βάρους. Η προσφορά τους θα είναι αφορμή να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προβολές: 1616

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance