Εἰδήσεις - Φωτογραφικὰ στιγμιότυπα

Από τη ζωή των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Με τις Κατασκηνώτριες της πρώτης Κατασκηνωτικής περιόδου.Στις 26 Ιουνίου ξεκίνησε η πρώτη Κατασκηνωτική Περίοδος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, με Κορίτσια του Δημοτικού Σχολείου και φιλοξένησε για οχτώ ημέρες 40 κατασκηνώτριες από τις Ενορίες Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου Ναυπάκτου, Αγίων Αποστόλων Ελαιοστασίου και άλλες 5 Κατασκηνώτριες που ήρθαν από τη Δωρίδα και την Πάτρα, καταγόμενες από την Ναύπακτο.

Το όνομα αυτής της Κατασκηνωτικής Περιόδου ήταν ο ψαλμικός στίχος “Κατευθυνήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν Σου”, εμπνευσμένος από τη λατρεία της Εκκλησίας μας, αφού η Κατασκήνωση ήταν αφιερωμένη στις ακολουθίες, στα Μυστήρια και κυρίως στην θεία Λειτουργία.

Ύμνος της Κατασκήνωσης ήταν το “Είδομεν το Φώς το αληθινόν...”. Ονόματα των ομάδων: Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Ιωάννης ο Πρόδρομος, Δαβίδ ο Βασιλέας, Ιάκωβος ο Αδελφόθεος και Παναγία η Δέσποινα, και αντίστοιχα με τους Αγίους κάθε ομάδας δόθηκαν για μελέτη στα μέλη τους η θεία Λειτουργία, το Μυστήριο της Βάπτισης, η Ακολουθία του Εσπερινού, το Μυστήριο του Ευχελαίου και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Ομιλητής ήταν ο υπεύθυνος της Περιόδου Αρχιμ. π. Καλλίνικος Γεωργάτος και θέμα του η θεία Λειτουργία. Το μυστήριο της Εξομολόγησης έγινε από τον Πνευματικό της Κατασκήνωσης Πρωτ. π. Ιωάννη Σπυρόπουλο.

Τα παιδιά διακρίθηκαν για το ομαδικό τους πνεύμα, για τη συμμετοχή τους στις θείες Λειτουργίες και τον Εσπερινό, ετοίμασαν τα πρόσφορα, παρουσίασαν μια πολύ όμορφη γιορτή στις 2 Ιουλίου και συμμετείχαν στα διάφορα αγωνίσματα και παιχνίδια.

Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος κρίνεται πολύ πετυχημένη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα στελέχη μας και τον Σύνδεσμο Αγάπης της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Ναυπάκτου που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Κουζίνα.

Β.Κ.Κ.

Ἀπὸ τὴν πρόσφατη Ἐπίσκεψη τοῦ Σεβασμιωτάτου στὴν Ἀμερική.

Ἀπὸ τὴν πρόσφατη Ἐπίσκεψη τοῦ Σεβασμιωτάτου στὴν Ἀμερική.Το στιγμιότυπο είναι από την πρόσφατη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην Αμερική. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος φωτογραφήθηκε με τα παιδιά των Ενοριτών της Ενορίας του Αγίου Ανδρέα New Jersey, όπου εφημερεύει ο γνωστός και αγαπητός ρουμελιώτης Ιερέας π. Κωνσταντίνος Τσίγκας.

Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί με ευθύνη της Ενορίας, σε χώρο κάτω από τον Ιερό Ναό, και αποτελεί μία από τις πολλές δραστηριότητες της Ενορίας. Οι ομογενείς αγκαλιάζουν την Εκκλησία τους και χαίρονται την ιδιαιτερότητά τους μέσα στην πολυφωνική και πολύχρωμη νέα πατρίδα τους. Η Ενορία προσπαθεί να βοηθήση τα μέλη της στην καθημερινή τους ζωή και κυρίως προσπαθεί να κρατήση ζωντανή την κοινοτική ζωή με κέντρο την Αγία Τράπεζα, προσφέροντας πολύτιμο πνευματικό και πολιτιστικό έργο.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προβολές: 1349

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance