Στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά στην Θεσσαλονίκη

Στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά στην ΘεσσαλονίκηΗ παραμονή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου στην Βόρεια Ελλάδα ήταν μια ιδιαίτερη ευλογία, γιατί του δόθηκε η δυνατότητα να προστή της ακολουθίας των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Εδέσσης με την άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Χρυσοστόμου, τον οποίο επισκέφθηκε στο Μητροπολιτικό Οίκημα και είχε εγκάρδια συνομιλία.

Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα, την Κυριακή Β’ Νηστειών, εορτή του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, να συλλειτουργήση με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Παντελεήμονα Β’, στον Ιερό Ναό του μεγάλου αυτού Αγίου. Μάλιστα, ο Παναγιώτατος με την ευγένεια και την καλωσύνη του του “επέβαλε” να προεξάρχη της πανηγύρεως, παρά τις αντιρρήσεις του Μητροπολίτου μας. Στην συνέχεια ακολούθησε την λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά που έγινε πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Είχε δε την ευκαιρία να συνομιλήση με πολλούς Κληρικούς και λαϊκούς, που γνώριζε από τότε που φοιτούσε στην Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Χαρἰλαος Ταλιαδῶρος - Ναυπάκτου ἹερόθεοςΣτην Θεσσαλονίκη ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον δάσκαλό του στην Βυζαντινή Μουσική κ. Χαρίλαο Ταλιαδώρο.

  • Προβολές: 1742

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance