Γεγονότα καὶ Σχόλια: Πρωτάθλημα και γιορτές - Η μάσκα έπεσε

Πρωτάθλημα και γιορτές

Παράπονα εναντίον της οργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος Μπάσκετ (ΕΣΑΚΕ) εξέφρασε ο προπονητής του Αμαρουσίου Βαγγέλης Αλεξανδρής. Αφορμή ήταν ο κακός προγραμματισμός των παιχνιδιών της ομάδος του κοντά στη γιορτή των Χριστουγέννων. Κλήθηκε να παίξη ένα παιχνίδι την παραμονή των Χριστουγέννων και ένα παιχνίδι στις 27 Δεκεμβρίου. Φανερά ενοχλημένος από το πρόγραμμα, δήλωσε: “Πρέπει να μας σέβονται και ως ανθρώπους. Χρειάζεται καλύτερος προγραμματισμός από τον ΕΣΑΚΕ. Αν και του χρόνου συνεχιστούν τα ίδια, θα πάω στον Χριστόδουλο. Άλλωστε είμαι παιδί του κατηχητικού”.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι πράγματι “παιδί του Κατηχητικού”. Ξεκίνησε το Μπάσκετ από την “Αναγέννηση” Θεσσαλονίκης, ομάδα των κατηχητικών, που οργάνωσε στην περιοχή Αγίας Τριάδος ο μακαριστός Αρχιμ. Κωνσταντίνος Βαμβίνης. Οι καταβολές του αυτές τον έκαναν να αντιδράση στους πράγματι κακούς προγραμματισμούς των διαφόρων αθλητικών γεγονότων στη χώρα μας. Πρόσφατα άκουσα τα παράπονα επαγγελματία ποδοσφαιριστή για το απάνθρωπο πρόγραμμα που κατάρτισε ο προπονητής του, προκειμένου να είναι έτοιμη η ομάδα για τους αγώνες του πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα αυτό δεν του επέτρεπε να χαρή σαν Χριστιανός τις γιορτές της Εκκλησίας.

Οι υπεύθυνοι αυτών των προγραμματισμών πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις ανάγκες των αθλητών, αλλά και την ατμόσφαιρα των “μεγάλων” ημερών του έτους. Σκέφθηκε άραγε κανείς υπεύθυνος το πόσο αλλοιωνόταν η ατμόσφαιρα της Μ. Πέμπτης, όταν παλαιότερα μετά την πένθιμη καμπάνα και το “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου” ακούγονταν οι ζητοωκραυγές και τα επινίκια κορναρίσματα για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό που κατακτούσαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπάσκετ;

Θα πήτε εκείνοι οι προγραμματισμοί δεν ήταν ελληνικοί. Είχαμε όμως λόγο να ζητήσουμε τροποποίηση του “ευρωπαϊκού” προγράμματος.

Ο αθλητισμός είναι χρήσιμος για τους νέους, γι’ αυτό δεν πρέπει να είναι ασυντόνιστος με την ζωή της Εκκλησίας, τις γιορτές της, τις θ. Λειτουργίες και τις ακολουθίες της. Δεν πρέπει να βάζουμε τους νέους στον πειρασμό της επιλογής ενός από τα δύο.

Η μάσκα έπεσε

Η “Ελληνική Εκκλησία της Σαϊεντολογίας” ζήτησε άδεια για την ίδρυση ευκτηρίου οίκου. Κάλεσε μάλιστα τους επισκέπτες έκθεσης βιβλίων της να γνωρίσουν “τήν ιεραρχική της δομή, τις θρησκευτικές πρακτικές και τα δόγματά της”. Και να σκεφθή κανείς ότι πριν από λίγα χρόνια τα μέλη της με επιστολές τους υποστήριζαν: “Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε πολλώ μάλλον αίρεση”. Τότε κάποιοι που υποστήριζαν ότι είναι θρησκεία κατηγορήθηκαν από προοδευτικά και φιλελεύθερα πνεύματα ότι είναι φανατικοί.

π.Θ.Α.Β.

Ετικέτες: ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

  • Προβολές: 1749

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance