Δημήτριος Μπρούμας

Δημήτριος ΜπρούμαςΕξεδήμησε προς Κύριον ο Δημήτριος Μπρούμας, ένα ενεργό μέλος της τοπικής Εκκλησίας και ένα δραστήριο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας και στοργικός οικογενειάρχης.

Στον επικήδειό του ο Σεβασμιώτατος χωρίς καμία υπερβολή παρουσίασε τα χαρίσματα του εκλιπόντος, τα οποία διεπίστωσε κατά την πενταετή συνεργασία τους. Τον χαρακτήρισε άνθρωπο της Εκκλησίας, με ορθό προσανατολισμό, δραστήριο, προσηνή, ευπειθή, ευγενικό, μεγαλόκαρδο και ανοικτόκαρδο. Εκτελούσε με ακρίβεια, υπακοή και ευσυνειδησία τα καθήκοντά του ως μέλος του Ιδρύματος Τσάρα, και με ευρύτητα πνεύματος έλυε τις υποθέσεις υπέρ των μαθητών, ώστε πολλοί να χρωστούνε και στην δική του μέριμνα τις υποτροφίες που λάμβαναν. Υπογράμμισε δε και το γεγονός ότι τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειάς του εμφανίσθηκαν σε ώρα ανιδιοτελούς καθήκοντος, για την αγάπη στον άγιο Ιωάννη, τον Επίσκοπο, την Εκκλησία.

Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις της Τοπικής Εκκλησίας, στις ακολουθίες, στις ομιλίες του Σεβασμιωτάτου (ενθυμούμαστε έντονα την τελευταία έκφραση του νεανικού ενθουσιασμού του για τα λεγόμενα) και τον αγιογραφικό κύκλο του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντωνίου Βαζούρα.

Τα χαρακτηριστικά λόγια του Σεβασμιωτάτου στον επικήδειο ήταν τα εξής:

“Μπορώ να πω με παρρησία και εκ βάθους καρδίας ότι έχασα έναν φίλο και συνεργάτη! Πάντα πρόθυμος, εργατικός, ευγενικός, συνεπής, με αρχοντιά και με χαμόγελο. Ο αδελφός και φίλος Δημήτριος έφυγε από κοντά μας λίγες ημέρες πριν την απογραφή. Εύχομαι να απογραφή στους ουρανούς, γιατί ήταν άνθρωπος της Εκκλησίας, και έζησε με προσευχή, με εξομολόγηση, με θ. Κοινωνία”.

Ο αείμνηστος Δημήτριος “γλίστρησε” όντως από ανάμεσά μας, κατά την εύστοχη έκφραση του κ. Γεράσιμου Κουταβά ο οποίος εξεφώνησε επίσης έναν συγκινητικό και ακριβόλογο επικήδειο.

Πάντως, αισθανθήκαμε εντονότερα από κάθε άλλη φορά την αμεσότητα του χαιρετισμού “καλή αντάμωση”!

  • Προβολές: 1737

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance