Βιβλιοπαρουσίαση: «Εποπτική Κατήχηση» στὰ ἀγγλικὰ

Βιβλιοπαρουσίαση:

Μετάφραση: Esther Williams

Βιβλιοπαρουσίαση: «Εποπτική Κατήχηση» στὰ ἀγγλικὰΔημοσιεύουμε την βιβλιοκριτική που ασκήθηκε στο βιβλίο τού Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου “Εποπτική Κατήχηση” (στην αγγλική μετάφραση) από το περιοδικό Divine Ascent, το οποίο αποτελεί έκδοση του Μοναστηριού St. John of Shanghai and San Francisco, στις Η.Π.Α.

Το πρώτο μέρος αυτού του θαυμάσιου για μικρά παιδία βιβλίου αποτελείται από μία σειρά από ευχάριστες, ελαφρώς παιχνιδιάρικες - παιδικές, αγιογραφημένες εικόνες και ένα περιληπτικό αντίστοιχο μήνυμα από κάτω·.“Αυτός είναι ποιμήν, ιατρός, πατέρας, αδελφός και φίλος”, “Τα ιερά λείψανα των αγίων είναι απόδειξη ότι ο θάνατος καταργήθηκε”. Το βιβλίο καλύπτει μία σειρά θεμάτων: Δημιουργία, πτώση, ενσάρκωση και ζωή του Χριστού, την Αγία Τριάδα, την Εκκλησία και τους Αγίους, τον ναό και τους κληρικούς, την κατάργηση του θανάτου την ανάσταση και την αιώνια ζωή.

Οι εικόνες σίγουρα θα προκαλέσουν ερωτήσεις, γι’ αυτό τον λόγο το δεύτερο μέρος του βιβλίου έχει μία εξήγηση της κάθε εικόνας έτσι ώστε ο γονέας ή ο κατηχητής να μπορή να σταθή λίγο πιο ψηλά. Οι εξηγήσεις είναι περιληπτικές, εύκολες να τις παρακολουθής, αλλά και κατανοητές. Πραγματικά, οι ενήλικες –όπως αυτοί που προσέρχονται να βαπτισθούν– μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να ελέγξουν τις γνώσεις τους και να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες περιοχές για μεγαλύτερη εξερεύνηση.

Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει την πλούσια θεολογική κατάρτιση του Μητροπολίτου με τέτοιο τρόπο που τα μικρά παιδιά θα το χαρούν πολύ και θα το καταλάβουν εύκολα. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

  • Προβολές: 1727

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance