Εποικοδομητική επικοινωνία με μαθητές

Στην εποχή μας πολλοί ισχυρίζονται ότι οι νέοι σήμερα δεν προβληματίζονται, έχουν συνηθίσει να βρίσκουν τα πάντα έτοιμα και δεν τους απασχολεί τίποτε άλλο ει μη μόνον να διασκεδάζουν τη νύχτα και να κοιμούνται την ημέρα.

Όμως οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ναυπάκτου έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι προβληματισμένοι και όχι προβληματικοί. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του προβληματισμένου και του προβληματικού νέου. Ο προβληματικός δεν απορεί, δεν προβληματίζεται και αποδέχεται λύσεις έτοιμες από οπουδήποτε. Ο προβληματισμένος όμως σκέπτεται, προβληματίζεται, ερευνά και βρίσκει λύσεις στα ερωτήματά του. Κι αν μάλιστα γνωρίζει πού, πώς και από ποιόν να τις αναζητήση τότε σίγουρα βρίσκει την αλήθεια.

Αυτήν την αλήθεια λοιπόν αναζήτησαν και οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ναυπάκτου στις 6 Απριλίου σε συνάντηση που είχαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα. Αφιερώθηκαν κάποιες ώρες απ’ τα μαθήματά τους για να πάρουν μάθημα ζωής, για να δοθούν απαντήσεις σε σημαντικά και καίρια υπαρξιακά τους ερωτήματα: Γιατί οι νέοι αμφισβητούν το Θεό; Γιατί πολλοί στην εποχή μας καταφεύγουν στην μαγεία; Ποιά είναι τα σημάδια που προμηνύουν τον ερχομό της Δευτέρας παρουσίας; Γίνονται σήμερα θαύματα; Πόσο μακριά είναι η αγιότητα απ’ το σύγχρονο άνθρωπο; Πώς πρέπει να φερθούμε σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα;

Όλα αυτά τα ερωτήματα τέθηκαν με προσοχή με ευπρέπεια και με διάθεση μαθητείας. Λίγο προ του πάθους, πριν απ’ το Γολγοθά και την Ανάσταση οι μαθητές σ’ αυτήν την εποικοδομητική επικοινωνία τους με τον Σεβασμιώτατο άκουσαν την φωνή της Εκκλησίας και του Χριστού, πήραν φωτισμένες απαντήσεις κι έτσι πραγμάτωσαν τους στίχους του ποιήματος που απάγγειλαν δύο μαθήτριες στην αρχή της εκδήλωσης.

 
“Ποιός λοιπόν θα γίνη ρύστης μου;
Ποιός λυτρωτής μου και παράκλητος;
και ποιός σωτήρας μου θα γίνη;
Ποιός άλλος Κύριε απ’ την αγάπη Σου,
Ιησού ποιός άλλος από Σένα;”

πρ. Π.Ρ.

  • Προβολές: 1966

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance