Η επίσκεψη του Αγίου Πολυκάρπου

Το Σάββατο 9 Ιουνίου, παραμονή της Κυριακής των Αγίων Πάντων η Τοπική Εκκλησία της Ναυπάκτου υποδέχθηκε το ιερό Λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης. Το ιερό Λείψανο παρέμεινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Ιουλίου.

Η επίσκεψη του Αγίου ΠολυκάρπουΤον φετινό εορτασμό λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο από Ναυπάκτου, ο Άρτης κ. Ιγνάτιος και ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο οποίος χοροστάτησε και ομίλησε κατά την διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού. Μετά τον εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής κ. Ν. Σιαλμάς, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αποδοτίας -στόν Δήμο του οποίου ανήκει η Αμπελακιώτισσα- και βεβαίως η Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακιωτίσσης και ο λαός της πόλεως. Την Κυριακή των Αγίων Πάντων τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο από τους προαναφερθέντες Αρχιερείς, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού, ο οποίος και κήρυξε. Άρχοντες των αναλογίων ήταν ο Πρωτοψάλτης του Αιγίου Φώτης Θεοδωρακόπουλος και ο Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεώς μας κ. Πέτρος Παρράς. Μετά την θ. Λειτουργία οι Σύνδεσμοι Αγάπης της πόλεως δεξιώθηκαν τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τις Αρχές και τον λαό που εκκλησιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου, ενώ το μεσημέρι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων Ιεραρχών και των Αρχών της πόλεως.

Το απόγευμα της Κυριακής μετά τον Εσπερινό εψάλει η Παράκληση του Αγίου Πολυκάρπου, κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε για τον Άγιο και την σύγχρονη θαυματουργό παρουσία του, ο Ιερομόναχος π. Πολύκαρπος.

Η κατευόδωση του ιερού λειψάνου έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά από νυκτερινή αρχιερατική θ. Λειτουργία, με άρχοντα του ψαλτηρίου τον κ. Κώστα Λανάρα. Όλο το εκκλησίασμα –καί ήταν πολλοί οι πιστοί που θέλησαν να λειτουργηθούν κατά την κατανυκτική αυτή αγρυπνία– με κεριά στα χέρια συνόδευσαν το τίμιο λείψανο, το οποίο μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος στο Μητροπολιτικό Οίκημα, για να το παραλάβη από εκεί ο Ιερομόναχος π. Πολύκαρπος και να το μεταφέρη στην Ιερά Μονή Αμπελακιωτίσσης.

  • Προβολές: 1844

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance